Íme a titkos párkapcsolati probléma, amivel az egykék folyton találkoznak a szerelemben

Szirák Viki
Írta: ,
Íme a titkos párkapcsolati probléma, amivel az egykék folyton találkoznak a szerelemben

Kép forrása: unsplash

A személyiségedre több dolog is hatással van, így többek között az is, hány testvérrel nőttél fel, és hányadikként születtél a családba. A randizásban ez erősen meg is mutatkozik; ráadásul akad egy titkos probléma, amivel az egykék ekkor szembesülnek igazán!

Egészen más tulajdonságok jellemzik például azokat, akik elsőszülött gyerekként nőttek fel, több testvér társaságában, és megint más igaz azokra, akik egyedüli gyerekek a családban. A szülők figyelme megoszlik három testvér között, míg amikor egyetlen gyermekkel kell foglalkozni, az egészen más helyzet. Ezért van az, hogy a személyiségek ennek függvényében képesek változni, és ez az oka annak, hogy egykeként egy bizonyos problémával könnyen szembetalálhatod magad a szerelemben.

Egykeként ugyanis valószínűleg hozzászoktál ahhoz, hogy a szüleid minden figyelmüket rád irányították, és folyton te voltál a középpontban kisebb korodban. Ez tinédzserként is igaz maradt, ahogy felnőtt korodra is; azt szereted igazán, ha te vagy a társaság középpontja, mert mindenkinél jobban igényled a figyelmet. A párkapcsolatodban sincs ez másképp: elvárod tőle, hogy te legyél számára az első.

Ha üzenetet írsz neki, nem szeretsz hosszú ideig várakozni egy válaszra, ahogy azt is utálod, ha egész délután a tévét nézi, és alig foglalkozik veled. Közben viszont ott van benned az érzés, hogy bizonyos napokon nem vágysz másra, csak az egyedüllétre; ami egy kimondottan ellentétes helyzetet hoz létre.

Ambivalens érzések váltakozása

A te esetedben nehéz megállapítani, épp mi az, amire szükséged van. Egyik nap folyamatos törődésre vágysz, míg másnap arra, hogy egyedül nézhesd a sorozataidat egész délután. Ez pedig abból fakad, hogy egykeként mindkettőre lehetőséged volt. A szüleid folyton figyelemmel árasztottak el, tudtad, hogy te vagy a középpont, de mivel nem volt testvéred, így kénytelen voltál "egyedül" felnőni.

Nem voltak melletted más gyerekek, akikkel megoszlott volna a felelősség, ha rosszat csináltatok, ahogy a barátnőiden kívül nem volt még olyan személy az életedben, akivel egymás hibáiból tanulhattatok volna. Ezért kimondottan független, talpraesett felnőtt lett belőled, aki tudja, mit akar, és ezt egyedül is megcsinálja.

Íme a titkos párkapcsolati probléma, amivel az egykék folyton találkoznak a szerelemben

Ez a titkos probléma, amivel szembesülsz a szerelemben: egyrészt vágysz a figyelemre és arra, hogy a középpontban legyél, de közben arra is, hogy egyedül lehess, és azt csináld, amit szeretnél. Ebben kell megtalálnod az arany középutat, hogy a kapcsolataid működőképesek legyenek, és ne érezze úgy a párod, hogy kiszámíthatatlan vagy! Az első lépés természetesen az, ha rájössz, hogy ez mind igaz rád, a következő pedig az, hogy türelmesen oszd meg vele, mi lehet az oka ennek. Hidd el, közösen sokkal előbb megtaláljátok a megoldást, és a kapcsolatotokat is meg tudjátok erősíteni ezáltal.

Képek forrása: pexels.com