Csodaszép karácsonyi dekorációk, amiknek egyszerű ág az alapja

Csodaszép karácsonyi dekorációk, amiknek egyszerű ág az alapja

Címlap / Otthon / Dekor / Csodaszép karácsonyi dekorációk, amiknek egyszerű ág az alapja

Karácsonykor sem feltétlenül az a legjobb dísz, ami a legdrágább és a legbonyolultabb. Sőt! Sokan előnyben részesítik az egyszerűbb, natúrabb dekorációkat. Az alábbiakban olyan díszeket mutatunk, amiknek az alapját néhány ág képezi, a végeredmény mégis sokkal látványosabb, mint azt gondoltuk volna.

Egy sokoldalúan felhasználható dekoráció

Ennél a dekorációnál szükséged lesz egyforma, kb. 15-20 centi hosszúságú ágakra. Bármilyen maradék ág is megfelel a célnak, de természetesen az is jó megoldás, ha néhány hosszabb ágat vágsz kisebb, megközelítőleg egyforma hosszúságú darabokra.

Ragasztópisztollyal vagy dróttal, erős madzaggal kell őket egymáshoz rögzítened olyan hosszan, amilyen hosszan csak szeretnéd. Ebből a dekorációból készülhet ajtó- vagy fali dísz, de még asztali futó is, csak rajtad múlik, hol használod fel az otthonodban. Ha az alap megvan, és azt is eldöntötted, hova teszed, már csak fel kell díszítened az ágakat. Használhatsz friss örökzöldeket, kerámiaformákat, tobozokat és persze karácsonyfadíszeket is.

 

Karácsonyfa két dimenzióban

Ez a végtelenül egyszerű, mégis ötletes dekoráció is az ágakra épít, és tényleg elkészítheted a maradékok felhasználásával. Ízlésednek megfelelően felhasználhatsz friss, vágott ágakat, de olyanokat is kereshetsz, amiket már benőtt a zuzmó és a moha.

Úgy kell valamilyen kötöző anyaggal vagy ragasztópisztollyal rögzítened az ágakat, hogy fenyőformát adjanak ki.

Ezután lefújhatod hóspray-vel, és ha szeretnéd, fel is díszítheted.

 

Csodálatos fenyőfa ágakból

Nagyon sok lehetőséged van akkor, ha alternatív fenyőfák elkészítésén töröd a fejedet, és ezek közül az egyik ilyen az ágakból készített fenyő. Az alapja ennek a remekműnek néhány kerek, koszorú formában meghajlított ág, amikbe hat darab tartóágat kell rögzítened. Ez utóbbiakat a fenyőfa tetején kell összefognod – így egy indiánsátorhoz hasonló formát kapsz.

Végül csak annyi a dolgod, hogy a tartóágak között haladva, kívül-belül tekergesd a kisebb ágakat, amíg fel nem érsz a fenyő tetejére. Már csupán fel kell díszítened, ahogy neked tetszik, de önmagában is csodálatos dekoráció lehet.

 

Koszorú újragondolva

A karácsonyi időszak egyik legfontosabb szimbóluma a koszorú, de ezt sem csak a klasszikus formában készítheted el. Ha mégis megmaradnál a körformánál, de inkább egy könnyű, légies díszre vágysz, akkor alap gyanánt néhány erősebb ág is megteszi.

Ezeket hajlítsd meg, néhány helyen rögzítsd össze, és már jöhet is a díszítés! Bátran használj örökzöldeket, terméseket, és nyugodtan hagyd, hogy a felhasznált dekorációk túllógjanak az alapon. Ennél a megoldásnál az a legszebb, ha nem az egész koszorút, hanem legfeljebb a negyedét, felét díszíted.

 

Egy feldíszített ág

Ha nem ragaszkodtok a fenyőfához, akkor akár egyetlen egy ág is jelképezheti számotokra az ünnepeket. De ha esetleg feldobnád az otthonodat, vagy akár a bejárati ajtó feletti részt, akkor jó ötlet lehet ide nagyobb méretű ágakat akasztani.

A képen látható módon is fellógathatod az ágakat, így nem kell bajlódnod a rögzítéssel. Ezután ízlésednek megfelelően dekorálhatod az ágat: kerülhet rá fényfüzér, karácsonyfadísz, sőt, a gyerekeknek akár az adventi naptár alapját is képezheti egy-egy ilyen megoldás.

 

2 hozzászólás

 • ÉVA
  2020.12.03., 17:54

  A leírásokhoz jó lenne fotó is!!

  Válasz
 • ÉVA
  2020.12.03., 17:55

  Az ötletekhez képek is kellenének!

  Válasz

Írj egy hozzászólást