Hogyan befolyásolja életünket a Neptunusz, az intuíciók bolygója 2019-ben?

Hogyan befolyásolja életünket a Neptunusz, az intuíciók bolygója 2019-ben?

Címlap / Életmód / Ezotéria / Hogyan befolyásolja életünket a Neptunusz, az intuíciók bolygója 2019-ben?

Cikksorozatunkban sorra vesszük, a különféle bolygók milyen hatást gyakorolnak életünkre globálisan és egyénileg egyaránt. Alábbi cikkünkben a Naprendszer következő bolygója, a Neptunusz kerül sorra. Ez a csodaszép, kék bolygó az intuíciók jelképeként híresült el, de azt is megmutatja, miben vagyunk a leggyengébbek.

A megérzések bolygója

Az asztrológiában a Neptunusz képviseli a tudatalattinkat, ide tartozik minden, ami rejtélyes, megoldatlan, megérzésekkel teli, ködös. Színe miatt a vizet jelképezi, eleme is a víz, így aztán a nőiesség hangsúlyossága fontos terület a Neptunusz uralkodása alatt. Részben ennek köszönhetjük azt is, hogy a Neptunuszhoz olyan tulajdonságokat társítottak, mint a misztikum, az együttérzés, a befolyásolhatóság, az odaadás, az áldozatkészség és az önzetlenség, amik utalnak a nőiség mellett az anyaszerepre is.

A Neptunusz helyzete a születési képletben azt mutatja meg, milyen életterületen bizonytalanodunk el, és hol számolhatunk a leggyakrabban problémákkal, csalódásokkal.

Kikre gyakorol nagy hatást?

Az előbbiek alapján már nem meglepő, hogy az intuíciók bolygója legnagyobb hatását az érzelmes Halakra tudja kifejteni, legkevésbé pedig a racionalizmusokról és analitikus jellemükről híres Szűz jegyűekre hat.

Hogyan befolyásolja életünket a Neptunusz, az intuíciók bolygója 2019-ben?

Mit köszönhetünk még a Neptunusznak?

Ideális szögben a Neptunusznak művészi érzéket, emberközpontú gondolkodásmódot, fejlődési lehetőségeket, kiegyensúlyozott lelki életet és kiváló megérzéseket köszönhetünk. Ha azonban a Neptunusz energiái túlságosan pozitívan állnak a születési képletben, akkor a mérleg átbillen, és az ilyen ember álmodozóvá, mártírrá, túlérzékennyé válik, és képtelen felelősséget vállalni önmagáért, tetteiért.

Negatív aspektus esetén kevés az érintett személy életében a tolerancia, az együttérzés, előtérbe kerül a racionalizmus, de olyannyira, hogy az illető minden egyéb lehetőséget zsigerből elutasít.

Ez idővel sajnos szűklátókörűséghez is vezethet. Problémát okoz az is, hogy a Neptunusz negatív szöge rugalmatlanná, pesszimistává, rideggé teszi az embereket.

Milyen hatásai érvényesülnek 2019-ben?

A Neptunusz uralma alatt mindenki nehézségekkel szembesül, amik persze lehetnek kisebbek és nagyobbak egyaránt. Mivel ez a bolygó a születési képletben is azt mutatja meg, az élet mely területein ér bennünket utol a legkönnyebben a káosz, uralma alatt ugyanitt próbáljuk görcsösen elkerülni a feladatokat. A Neptunusz képviseli az álmodozást, ezért amikor felerősödik a hatása, ezeken a területeken engedünk a legkönnyebben, önfeladásra, elkerülésre leszünk hajlamosak, továbbá megpróbáljuk saját magunkat (és másokat is) becsapni, elfedni hibáinkat.

A Neptunusz feladata életünkben az, hogy a fizikai és lelki sík közötti határokat feloldja, tehát képletesen szólva elszakadjunk az anyagtól, az anyagiasságtól.

Ezt részben a már említett fantázia, asztrológia, érzékletesség segítségével tehetjük meg, továbbá bizonyos jegyek hajlamosak arra, hogy a bolygó hatására tudatmódosító szerekhez nyúljanak. Emiatt az idei évben is érdemes lesz ügyelned arra, hogy továbbra is mértékletességet tudj tartani, és – ha fejlesztenéd az önismeretedet – inkább ne így próbálj meg mélyebbre jutni.

Egyúttal az idei év jó lehetőséget teremt arra, hogy tudatosan kezdd el figyelni a gyenge pontjaidat. Amikor erősödik a Neptunusz hatása (pl. ez fog történni június elején is), érdemes kicsit önismeretet tartanod, figyelemmel követned a gondolataidat, hátha feltűnik, a te életedben mi az, amit igyekszel a szőnyeg alá söpörni – így már könnyebb lesz kitalálni azt is, hogyan tudnád az esetleges gyengeségeidet erősíteni.

Kép forrása: mne_len/Depositphotos.com

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!