Otthon / Háztartás

10 lenyűgöző praktika, amire a WD-40-et alkalmazhatod

Olajfoltok a betonon

Ha zavar, hogy a garázsod előtti betontömbön meglátszik a kilöttyent olaj nyoma, a WD-40 lesz a leghatékonyabb eszköz a közeledben! Fújd be alaposan az olajos területet a termékkel, várj néhány percet, majd a slag segítségével locsold meg az egészet vízzel. Miután megszárad a beton, már nyoma sem marad a kiömlött olajnak.

 

Gyerekrajzok a falon

A gyerekek szeretnek alkotni, és időnként megjön a kedvük ahhoz, hogy a papírt lecseréljék a hatalmas falfelületekre, esetleg az ajtóra. A friss zsírkrétát a WD-40 használatával is eltüntetheted a falról, akár úgy, hogy közvetlenül ráfújod a rajzra, vagy úgy, hogy egy törlőkendőre öntesz belőle először, és azzal törlöd le a felületet. Ezt követően azért egy kis vízzel tisztítsd át a tiszta falat, bútort.

 

A tiszta WC-kagylóért

Nem túl szép látvány, ha a WC alsó részében összegyűlik a mész, de ugyanakkor ez minden háztartásban megtörténik előbb-utóbb. Sokan nem is tudják, de a WD-40 itt is remekül alkalmazható, hiszen segít lebontani a makacs elszennyeződést. Csak annyi a dolgod, hogy önts belőle a meszes felületre, majd pár percnyi oldódás után a WC-kefével dörgöld meg egy kicsit. Ezt követően már csak húzd le a WC-t, és a végeredmény igazán lenyűgöző lesz!

 

Olaj került a bőrödre?

Ha a gyerekek biciklit szereltek, vagy egész egyszerűen csak rossz helyre nyúltál az autó motorháztetője alatt, a WD-40 segít, hogy mihamarabb patyolattiszta legyen a kezed. A szappanos víz ilyenkor önmagában ugyanis kevés, hiszen a makacs olajat erősebb anyaggal tudod eltüntetni. Fújj a tenyeredbe a WD-40-nel, dörzsöld őket össze, majd egy papírtörlővel törölgesd át. Ezután jöhet a klasszikus szappanos vizes kézmosás!

 

Elkopott kerti bútorokhoz

A tárolóhelyiségben neked is akad egy-két műanyag bútorod, amit ezer éve nem használtál? Régi székek és asztalok, amik mára meg elvesztettük színüket és szépségüket a WD-40 használata után hamar megújulhatnak. Ez a termék ugyanis pár perc alatt segít, hogy visszahozd a műanyag bútorok régi fényét, és könnyebb legyen megtisztítani őket. Fújj vele a tárgyakra, majd egy száraz ruhával törölgesd meg őket, és már mehetnek is ki a kertbe.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW