A vörös haj 4 fő árnyalata: a szín, ami illik hozzád a bőrtónusod szerint

A vörös haj 4 fő árnyalata: a szín, ami illik hozzád a bőrtónusod szerint

Címlap / Stílus / Haj / A vörös haj 4 fő árnyalata: a szín, ami illik hozzád a bőrtónusod szerint / 2. oldal

Barnásvörös

Ezt a barna hajszínt a vöröses tónusok teszik sokkal élettel telibbé és izgalmassá – árnyalatai a középbarnától egészen a sötétbarnáig megtalálhatóak, mint például a barnás auburn, a hivalkodó cseresznye, vagy a visszafogott mahagóni.

Tévesen azt szokták gondolni, hogy minél sötétebb egy árnyalat, annál inkább illik a sötétebb bőrszínhez. Nos, ez az árnyalat inkább a hideg bőrtónushoz ajánlott, viszont világos szemszínhez semmiképpen sem, hiszen egy világos szem a világos bőrrel és a sötét hajjal túlságosan rikítana, és inkább egy vámpír benyomását keltené, mint egy harmonikus külsőjét.

 

Így ápold a vörös tincseidet!

A vörös haj szexisségi faktora sajnos egyenes arányban áll az ápolására fordított idővel, ugyanis ha meg szeretnéd őrizni hajad színének intenzitását, akkor bizony be kell vetned mindent az ügy érdekében. Nem kell megretteni, ez nem azt jelenti, hogy éjjel-nappal a hajaddal kell foglalkoznod, csupán be kell illesztened pár új szokást a mindennapjaidba.

Érdemes festett hajra való samponra váltanod, ami megőrzi a szín intenzitását. „Jó” hír, hogy a sok hajmosás árt a vörös árnyalatoknak, ezért ha teheted, inkább heti egy-két alkalommal moss csak hajat, és a többi napon használj száraz sampont.

A vörösre festett haj – főleg, ha sötétebből váltottál világosabb árnyalatra – hajlamosabb a dehidratáltságra, ezért hetente egyszer iktass be egy kókuszolajas vagy ricinusolajas hajpakolást.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást