Szerelem / Párkapcsolat

A vonzalom 4 testi jele, amit te is kiszúrhatsz a randin

Testi vonzalom

1. Kipirosodik az arca

Amikor valakit vonzónak találunk, az elindít bennünk egy olyan folyamatot, amelynek eredményeképp vér tódul az arcunkba – hacsak nem valami fülledt, meleg helyen randiztok, és a partnered arca kivörösödik, minden bizonnyal tetszel neki!

Ez a testi reakció egyébként a tudomány szerint evolúciós eredetű, szervezetünk így próbálja jelezni a másik nemnek a vonzalmunkat. A nők által használt pirosítónak is eredetileg az volt a célja, hogy a hölgyek így keltsék fel a férfiak érdeklődését. Az arc mellett még az ajkak és a szemek is árulkodhatnak – minél pirosabbak az ajkak, és minél fehérebbek a szemek, annál izgatottabb valaki a társaságunkban.

2. Nincs előtte „pajzs”

A nonverbális kommunikációnak része az is, hogy az illető hogyan „használja” a környezetét, amikor beszélget valakivel – az érzelmei ugyanis természetesen befolyásolják a viselkedését is. Ha nem sikerül kapcsolódnia a másik féllel, vagy valamiért kényelmetlenül érzi magát a szituációban, általában egy „pajzsot” emel maga elé akár úgy, hogy keresztbe rakja a karjait a mellkasa előtt, akár a kabátját szorongatja az ölében.

Olvastad már?  Hogy iszod a kávét? Sokat elárul a személyiségedről

Ha azonban vonzódik a másik iránt, mindent megtesz (tudattalanul is), hogy ledöntse a láthatatlan falakat, és közelebb kerüljön a partneréhez.

Ilyenkor még az asztalon lévő poharakat is félretolja az útból, vagy ha álltok például egy koncerten, annyira közel férkőzik hozzád, hogy szinte összeér a vállatok.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2