Villámgyorsan elhamvasztották, miután meghalt a pszichiátrián

Villámgyorsan elhamvasztották, miután meghalt a pszichiátrián

Címlap / Kikapcsolódás / Közélet / Villámgyorsan elhamvasztották, miután meghalt a pszichiátrián

Az elkészült gyógyszerészi szakvélemény szerint nem zárható ki, hogy hirtelen halálának köze volt az erős depóinjekcióhoz, amit a pszichiátrián kapott – az mindenesetre különös, hogy milyen gyorsasággal hamvasztották el a férfi testét. Az ügyben tett feljelentés nyomán a rendőrség a napokban indította el a nyomozást.

A Fejér vármegyei férfit tavaly júniusban szállították a székesfehérvári kórház zárt osztályára. Az ilyenkor kötelező bírói szemlére azonban sosem került sor – a férfi sajnos nem is élt elég sokáig ahhoz, hogy ezt sérelmezhette volna. Az ötödik napon váratlanul epilepsziás görcsrohamot kapott, amit nem élt túl. Hiába próbálták megmenteni, a keringése leállt, a teste feladta a harcot.

A dokumentumokból kiderült, hogy egy olyan antipszichotikus injekciót adagoltak neki, amely nem megfelelő alkalmazás mellett bizony okozhatta ezt a reakciót.

A férfit halálát a kórház – eddig ismeretlen okból – nem jelentette a rendőrségnek, ehelyett gyorsan elvégeztek egy boncolást – toxikológiai vizsgálat nélkül –, majd onnan a boncmester egyenesen a krematóriumba küldte a testet.

Az ezek után elkészült zárójelentésből jó néhány alapvető dolog nem derül ki: magas vérnyomást észleltek nála a halála előtt, de semmilyen orvosi konzíliumnak nincs nyoma, sőt, a kapott kezelésekről sem derült ki semmilyen konkrétum. Nem zárható ki, hogy mindezzel orvosi hiba folytán bekövetkezett halálesetet próbált leplezni a kórház, amire a most következő vizsgálatok deríthetnek fényt.

Az elhunyt férfi édesanyja egy jogvédő szervezethez fordult segítségért, akikkel rendőrségi feljelentést tettek fia gyanús és váratlan halála miatt.

Forrás: Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

6 hozzászólás

 • Huth Geri anyukája
  2023.01.18., 13:44

  ugye-ugye az Isteni doktorok! Csak kórházba ne kerüljél.

  Válasz
 • Tankai László
  2023.01.18., 19:49

  az egész országban pusztán heccből is a pszichiátriára lehet bejuttatni bárkit, (csak annyit kell mondani a 112ön hogy az illető öngyilkos akar lenni, a kiérkező mentők nem mérlegelik ennek igazság-valóság tartalmát)odabenn pedig nem kérdeznek senkit meg mi a baja, és bármit mond, nem hisznek neki el semmit, hanem olyan veszélyes antipszichotikumokkal kezelik a betegeket amelyek általános mellékhatása az epilepszia és a szívroham valamint egészséges személyek agykárosodása mely a skizofrénia általános jeleire utal józanul, vagyis skizofréniát váltanak ki ezekkel a skizofrénia ellenes szerekkel!!, a fenti eset teljesen egyértelmű és a nyomokat azonnal eltüntették, viszont mivel ezeknek a vegyületeknek a használata engedélyezett az orvos azt mondja hogy mindent a protokoll szerint végzett, ezt a protokollt egyébként a názi időkben találták ki,német pszichiáterek és azóta is így van.

  Válasz
 • Izabella Enikö Mittag
  2023.01.19., 12:19

  Detto, ugyanez történt az apukámmal. A föorvos asszony a pszichiátrián feltünö készséggel ajánlotta fel segítségét, hogy elhamvasztják a testet. Èn nem is kértem volna. Huszonéves voltam. Nem tudtam akkoriban, hogy mi az útja. Semmi nem utalt szervi betegségre. Teljesen jól volt még elözö nap is. Az ápolók sunnyogtak. Csak annyit mondtak, reggel még megette a reggelijét, délben már holtan találták az ágyban. Azóta is az a rossz érzés tart fogva, hogy valamit el akartak tusolni, és már utána sem tudok járni. Remélem, ebben az esetben ki fog derülni az igazság. Talán még az apukám esetében is megkönnyebbülést tudna valamennyire adni.

  Válasz
 • Antonia Bedecsne
  2023.01.20., 22:35

  Kellenek az ilyen cikkek a pszichiátria valós arcáról – akkor kevesebben mennének oda gyógyulási céllal, amit ez a banda még soha nem produkált.

  Válasz
 • Rétfalvi Anna
  2023.01.22., 14:03

  Részvétem a családnak! Remélem, kiderül az igazság.

  Válasz
 • Zsóka Barsi
  2023.01.24., 16:45

  Remélem, kiderül mihamarabb az igazság és megbüntetik a felelősöket. Részvétem a családnak.

  Válasz

Írj egy hozzászólást