Egészség / Életmód

Így érnek véget a világjárványok

Így érnek véget a világjárványok

A nyájimmunitás és az oltás

A nyájimmunitás reményét azonban a kutatók már elvetették a Covid-19 megállásával kapcsolatban. Az így szerzett védettség ugyanis csak rövid életű, számítások szerint 6-12 hónapig tart. Ezután ismét megfertőződhetnek azok is, akik egyszer már átestek a betegségen.

A jó hír, hogy a nyájimmunitás kialakulásának hiánya sem jelenti, hogy ezentúl együtt kell élnünk a járvánnyal, vannak más betegségek is, amelyeket hasonló feltételekkel sikerült már legyőznünk, ehhez azonban komoly fegyelemre, magas higiéniai követelményekre és távolságtartásra, na meg oltóanyagra van szükség, de nem csak önmagában arra.

„A himlőt nem csak önmagában az oltás tüntette el” – mondja dr. Tang. „A vírus terjedésének nyomon követése, az érintettek izolálása, karanténozása, majd minden kontaktszemély beoltása mind olyan erőfeszítések voltak, amelyek szükségesek voltak a járvány megállításához.”

Mindezek eredményeként az oltóanyag 1918-as feltalálása után több mint 60 évvel, 1980-ban bejelentették, hogy a himlő az első és eddig egyetlen olyan fertőző betegség az emberek között, amelyet maradéktalanul felszámoltak.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást