Szórakozás / Otthon

Vidám filmek estére: az 5 legjobb francia vígjáték az elmúlt évekből

Az amerikai vígjátékokat imádjuk az ütős helyzetkomikum miatt, míg a brit filmeket a híres angol humorért, a vicces német filmeket pedig az eszement karakterek miatt. De ezek a filmek mellett érdemes a francia mozikkal is foglalkozni, hiszen vígjátékokban ez a nemzet is mindig élen járt. Az utóbbi időben pedig születtek olyan szuper alkotások, amelyek még a hollywood-i álomgyár néhány kasszasikerét is felülmúlják sztori és humor terén. Összegyűjtöttük neked a kedvenc francia filmvígjátékainkat az elmúlt évekből, amelyeket érdemes megnézned, ha egy vidám esti mozira vágynál!

Felcsípve – 20 ans d’écart, 2013.

Mint tudjuk, a franciák odáig vannak a divatért, és ha valaki egy divatmagazinnál kap egy fantasztikus állást, abból könnyen munkamániás is lehet.

A Felcsípve főhősnője, Alice már közel egy évtizede dolgozik egy hasonló lapnál, ahol az áhított kinevezése veszélybe kerül egy fiatal, új kolléganője miatt, mert ő sokkal szórakoztatóbb, bulisabb, mint Alice.

A harmincas évei végén járó főhősnőnk egyedül neveli kamasz lányát egy csúnya válás után, ezért nem engedheti meg magának, hogy még a munkája se legyen rendben.

Egy repülőúton megismerkedik egy 19 éves építészhallgatóval, Balthazarral, aki azonnal beleszeret.

Alice először elutasító a fiúval szemben, de aztán rájön, hogy munkahelyén profitálhat abból, ha egy majdnem 20 évvel fiatalabb sráccal kezd viszonyt.

A probléma ott kezdődik, amikor Alice érzései is kezdenek komolyabbra fordulni…

Olvastad már?  4 film, ami szokatlan perspektívából mutatja be a szerelmet - ha unod a hollywoodi cukormázat

Joséphine, 2013.

A Joséphine első pillantásra nem tűnik másnak, mint a francia Bridget Jones, pedig ennél sokkal több van a történetben.

A címszereplő harmincas Joséphine egy kissé molett, párizsi nő, akinek unalmas munkája, furcsa barátai és egy nála sokkal sikeresebb húga van, komoly kapcsolat helyett pedig egy alkalmi partnere.

Amikor az ominózus fiatalabb testvér a szülők házassági évfordulóján bejelenti, hogy meg fog házasodni, Joséphine, hogy mentse a helyzetét, kitalál magának egy brazil, orvos vőlegényt, amiről a munkahelyén és a baráti körében is tudomást szereznek.

Joséphine egyedül az alkalmi, nem mellesleg házas barátjának számol csak be az igazságról, és Párizsban marad, miközben mindenki úgy tudja, hogy éppen Brazíliában van vőlegényével.

Míg barátai a lakását kiadják pont a főnökének, addig Joséphine a lakás tetőterébe zárkózik be, és onnan próbál kigabalyodni a hazugságai hálójából.

Tökös ötös – Five, 2016.

A szörnyű magyar címmel rendelkező vígjáték valójában egy nagyon szórakoztató történetet takar, amely szereplője öt fiatal jóbarát, akik az egyetemisták gondtalan életét élik egy szuper lakásban, amelyet az egyikőjük hihetetlenül gazdag édesapja fizet… egészen addig, amíg kiderül, hogy csemetéje mégsem jár az orvosi egyetemre, csak lódított a tanulmányairól.

Hogy a hirtelen jött lakáskrízist megoldja, nagy tételben fűvet kezd el árulni legjobb barátjával.

Mivel rengeteg pénzzel tartoznak a dílerüknek, és szorítja őket a határidő, amire a pénzt szállítaniuk kell, az összes barát elkezd besegíteni a bizniszbe, és próbálják eladni az anyagot mindenkinek, aki kapható rá.

Olvastad már?  5 isteni romantikus film, ami igaz történeten alapszik

Egy őrült pillanat – Un moment d’égarement, 2015.

Laurent és Antoine jó barátok, akikben közös az, hogy sikeres és sármos negyveneses, borzasztó korábbi házassággal, és mindkettőjüknek kamasz lánya van, akik szintén szoros barátságot ápolnak egymással.

A két apa úgy dönt, hogy lányaikkal együtt tengerparti vakációra indulnak, ahol az egyikőjük egy éjszakára összegabalyodik barátja lányával.

A férfi próbálja titokban tartani a kalandot, de sajnos barátja lánya mélyebb érzéseket táplál iránta, mint gondolná, és örülne, ha papája előtt is lelepleződne a viszony, hogy ő áldását adja a kapcsolatra.

Együtt élhetnénk – Et si on vivait tous ensemble?, 2011.

Öt idős barát úgy dönt, hogy nem akarnak továbbra is egyedül élni, ezért úgy döntenek, hogy egyikük házában összeköltözzenek, hogy egymás gondját viseljék utolsó éveikben.

Csatlakozik hozzájuk egy fiatal etológiahallgató fiú is, aki éppen az idősebb generációról készíti szakdolgozatát.

A barátok között akad olyan, aki már egyre szenilisebb, egy romantikus, lázadozó típus, aki feleségének minden vágya az, hogy a gyermekei és az unokái szuper anyukaként és nagymamaként gondoljanak rá, egy nőcsábász öregúr és egy rákbetegséggel küzdő tanárnő is…