Szerelem / Szex

Veszekedés után édes a békülés? Ezért nem okos döntés szexszel lezárni a vitákat

Nem megoldás hosszútávon 

Ha alapvetően rendben van a kapcsolatotok és nem véresen komoly dolgokon veszekedtek, az ilyen szeretkezések tökéletesen beleférnek az életetekbe. Még, ha össze is kaptok valamin, ami után az ágyban köttök ki, akkor is ott van a biztonság érzése bennetek. Ilyenkor az együttlét sokkal inkább feszültség-levezetésként, mint fájdalmas érzelemkitörtéként működik köztetek. Azonban más a helyzet akkor, ha sokat és komoly dolgokon veszekedtek, mert ebben az esetben a nézeteltérések végére sosem kerül pont.

Egyenlőtlen, bántalmazó kapcsolatban ugyancsak felbukkanhat ez az ördögi kör, és különösen veszélyes tud lenni, ha nagyon jól összepasszoltok az ágyban.

Ez utóbbi ellehetetleníti, hogy reálisan lásd a helyzetet és úgy okoz függőségi állapotot, hogy maga a kapcsolat semmilyen szinten sem kiegyensúlyozott. Ami ilyenkor szenvedélyes szerelemnek tűnik, valójában nem más, mint visszaélés, a másik kihasználása, súlyos esetben pedig átcsaphat testi-lelki erőszakba. 

Sérül az önértékelésed

A veszekedés utáni szexet sokan „békülős szexnek” hívják, aminek van is alapja, de csak az egészségesen működő kapcsolatokban. Egyéb esetben kifejezetten veszélyes a dolog, mert a gyengébbik fél a törődést, az odafigyelést és a megnyugvást keresi a szexben, ami jól látható módon nem nyújt megoldást hosszútávon. Sajnos, ha a veszekedések utáni együttlétek rendszeresek, akkor már érzelmi visszaélésről beszélünk, márpedig ez az önértékelésre kifejezetten negatív hatást gyakorol.

Olvastad már?  A második hullámra sok házasság fog rámenni - A helyzet világszerte elkeserítő

Általa azt érezheted, hogy csak a szexszel tudod befolyásolni a társadat, ő pedig nem igazán lát benned mást, mint kielégülésének tárgyát. 

Mindezek ellenére meg kell jegyeznünk azt is, hogy messze nem egyformák a szexuális vágyaink, igényeink. Sokan imádják a romantikus, ölelkezős szeretkezéseket, mások a sokak számára már-már drasztikus durvaságot részesítik előnyben. Utóbbi nem jelenti azt, hogy a felek ne lennének kifejezetten gyengédek a párkapcsolatukban, vagy éppen ne törődnének a másik érzelmeivel. Probléma abból adódik, ha ezek az igények nem egyeznek, és a helyzet tovább romlik, ha a szex egyfajta békülési eszközként bukkan fel a hétköznapok során.

A veszekedés utáni szex nem a lezárás módszere, csak kibúvó a problémák megoldása alól, éppen ezért nem szabad rendszeresíteni. Ha mégis úgy alakul, hogy az ágyban landoltok egy vita során, a szeretkezés után rövid időn belül ismét fel kell vennetek a fonalat, és megoldást kell keresnetek. Még jobb, ha először tisztázzátok a problémát, és utána – egy valóban édes – békülős együttléttel zárjátok le a kérdést.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást