Az éttermek nem működhetnek megfelelő tálalóeszközök nélkül, hiszen az elkészült ételek szervírozásához mindezek létfontosságúak. Nem mindegy azonban az, hogy milyen tálakat, tányérokat, bögréket, csészéket használunk, mivel a tökéletes gasztronómiai élményhez nélkülözhetetlen az ízléses tálalás. (x)
VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Szerencsére ma már számtalan formájú és színű tányért vásárolhatunk, így a tálalás művészetét a legmagasabb fokra emelhetjük, ezáltal bezsebelhetjük a vendégek dicséretét is.
A terítés eszközei
Az embereket le kell nyűgözni ahhoz, hogy visszatérő törzsvendégek váljanak belőlük. Éppen ezért tálalás során a részletekre is figyelni kell. A terítő, a tányéralátét, az evőeszközök, a Gasztronagyker oldalán beszerezhető tányér és az asztaldíszek, harmóniában kell, hogy álljanak egymással és arra is ügyelni kell, hogy ez a környezet minden egyes vendégnél teljes mértékben tiszta és rendezett legyen.
A színvilág a legtöbb esetben a vendéglátóhely stílusához alkalmazkodik, de érdemes mindenből többféle dizájnt beszerezni, hiszen rendezvények, vagy az év egy-egy tematikus ünnepe során ezeket célszerű megváltoztatni.
A karácsony színei például a fenyőzöld és a bordó, a húsvétot a világoszöld, sárga vagy lila színek szimbolizálják, míg nyáron teríthetünk könnyed, vidám árnyalatokkal. Egy esküvőn az elegáns fehér és emellé a vendég kívánsága szerinti kiegészítő színt, mint például az aranyat vagy a kéket használhatjuk, a szilveszteri parti pedig erőteljesebb színekkel is megoldható.
Szerezzünk be többféle színű tányért!
Ahhoz, hogy megfeleljünk a fenti igényeknek, elengedhetetlenül szükséges az, hogy ne csupán egyetlen fajta étkészlettel rendelkezzünk, hanem legyen a konyhában többféle variáció. Mindezt legegyszerűbben a tányér webáruház segítségével szerezhetjük be, hiszen ebben az esetben elegendő néhány kattintás és pár nap múlva érkezik is az utánpótlás.
A fehér porcelán tányérok a legnépszerűbbek, de a trendi, modern helyek ma már formabontó, négyzet alakú és különleges színű, például fekete, kék, vagy színátmenetes étkészleteket használnak.
Miért éppen porcelán?
A vendéglátóhelyeken nagyüzemi kiszolgálás folyik, ezért mutatós, ámde strapabíró tányérokra van szükség. A porcelánt Kínában fejlesztették ki és a keresztes lovagok által jutott el Európába, ahol keménysége és szépsége lenyűgözte az embereket.
A porcelángyártás során ugyanis olyan anyagokat és olyan magas hőmérsékleteket használnak, hogy az elkészült tányér rendkívül ellenálló, bírja a magas hőmérsékletet, mikrohullámú sütőbe, sok esetben normál sütőbe is tehető és mosogatógépben is mosható. Ezek a tulajdonságok optimálissá teszik használatát éttermi körülmények között is, így ezek beszerzése mindenképpen indokolt.
A vendég számára kiváló gasztronómiai kalandot kell biztosítanunk, ehhez pedig be kell szereznünk a hely szelleméhez és az eseményhez illő tányérokat, amikben feltálalhatjuk a szakács által elkészített ízletes fogásokat.