Az ünnepek közeledtével egyre nagyobb a nyomás rajtunk, hogy mindennel időben elkészüljünk. A takarítás-vásárlás mellett még a sütés-főzés is ránk marad, ráadásul manapság már legalább egy ember vegán, vagy vegán ételeket fogyaszt, még a legszűkebb családi körben is. Ebből kifolyólag sokan bajban vannak, hogy mivel is várhatnák azokat a vendégeket, akik vegán étrendet követnek, illetve olykor maguk a vegánok is elbizonytalanodnak, hogy mit készíthetnének karácsonyra, ami nem csak egészséges, de finom is! Lássunk most három, viszonylag egyszerűen elkészíthető receptet.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
A feltéthez: 400g burgonya, 1 csipet fekete bors, 100g növényitej.
Elkészítés:
A zöldségeket vágjuk fel apró kockákra, és a friss fűszereket is aprítsuk. Fogjuk egy wok-ot (vagy serpenyőt) és tegyük bele az apróra vágott zellert, répát és vöröshagymát majd pároljuk 5 percig, utána adjuk hozzá a gombát is, majd sűrű kevergetés mellett főzzük további 2 percig. Ezután jöhet hozzá a feketebors, a friss fűszer, lencse, borsó, miso paszta, sűrített paradicsom és a szójaszósz is és almaecet is.
Főzzük tovább, amíg közepesen megpuhul minden, majd adjuk hozzá a vízzel elkevert lisztet, és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik a lé. Ezt követően a főtt krumplit törjük át, adjuk hozzá a borst és a tejet, majd keverjük el alaposan. Kis sütő edényekbe halmozzuk alulra a lencsés mixünket, majd a tetejére kerüljön a krumplis massza. Ezután irány a sütő, 230°C-on süssük addig, amíg a krumplis réteg megbarnul.