A karácsony nem múlhat el mézeskalács nélkül, sokan még a fát is ezzel a finomsággal díszítik. A közkedvelt édességnek számtalan receptje van, de gondoljunk azokra is, akik az alapvető hozzávalók valamelyikét tiltólistán kezelik. Az egyik legjobb, többször kipróbált hagyományos recept mellett vegán és cukormentes receptet is mutatunk.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/3 A rögtön puha
A puha mézeskalács titka az összetevőkben és a sütésben rejlik. Persze a levegő páratartalma miatt néhány nap múlva a kemény mézeskalács is megpuhul, de kinek van kedve addig várni. A “rögtön puha” ünnepi édességek bővelkednek az olyan hozzávalókban, mint a vaj vagy a margarin és a méz. A pontos hozzávalók a következők:
Miután a száraz hozzávalókat összekevertük, jöhetnek a tálba a nedves összetevők. Egy gyors keverés és gyúrás után kezdődhet a formázás és a sütés. A tészta legyen fél ujjnyi vastag, mert még emelkedni fog a sütőben.