Kikapcsolódás / Szórakozás

5 meghökkentő városi legenda Budapestről. Kitalálod melyik igaz, melyik hamis?

5 meghökkentő városi legenda Budapestről. Kitalálod melyik igaz, melyik hamis?

5/5. Zsiráftetem nyugszik az Állatkert sétánya alatt

2012-ben egy, az Állatkertben található sétány felújításakor a munkagépek hatalmas csontokat fordítottak ki a földből. A szakértők gyorsan megállapították, hogy egy zsiráf lábának csontjairól van szó.

A többi csont nem került elő, mert a felújítás során csak egy kis részt ástak fel, így szinte bizonyos, hogy a Nagy-tó szomszédságában található, a Japánkert sarkától a pingvinek felé vezető sétány alatt alig egy méterrel ma is egy zsiráf csontjai nyugszanak – bár mindezt persze bizonyítani senki sem tudja, hiszen a maradványokról mindenki csak találgat.

Az akkori beszámolók szerint az Állatkert legrégebbi dolgozói sem tudtak róla, hogy egy zsiráf van itt elhantolva, bár meg nem lepődött senki, tudvalevő ugyanis, hogy Budapest ostromakor a rengeteg elhullott állat jó részét – jobb híján – az Állatkertben sokszor a bombatalálatok kráterében hantolták el.

1944-ben az Állatkertben két zsiráf, Szid és Szahib lakott, mindketten 1944. szeptember 13-ról 14-re, szerdáról csütörtökre virradó éjszaka pusztultak el, amikor a Zsiráfház találatot kapott. A nagyon is valószínű legenda szerint valamelyik állat maradványai ma is az Állatkert földjében vannak.

Képek: Krivis/depositphotos.com, demerzel21/depositphotos.com, ungorf/depositphotos.com

Oldalak: 1 2 3 4 5

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást