5 szuper receptet mutatunk, amivel pillanatok alatt friss vacsorát tehetsz az asztalra.
3/5 Krémes sajtos tészta borssal
A „Cacio et pepe” olaszul annyit jelent: sajt és bors és ennél nem is kell több ahhoz, hogy egy falat hamisítatlan Itáliát kapjunk. Ennek a mindössze - három összetevőből álló - vacsorának a titka a jó minőségű parmezán és a forró főzővíz, amely a sajtot szinte rátapasztja a tésztára.
A legjobb vastagabb tészták erre a bucatini, spagetti és tonnarelli, melyet kevés vízben kell kifőzni: kezdj kevés vízzel, majd szükség esetén adj hozzá menet közben egy-két pohárral, mert itt a lényeg az, hogy a keményítő szépen kifőjön a tésztából.
Egy serpenyőben olvassz vajat és egy kis olíva olajat, illetve picit pirítsd meg a frissen őrölt borsot, ehhez 1-2 perc elég. A tészta főzővízéből – levétel előtt – vegyél fél pohárnyit és keverd el a borsos-vajas-olívás serpenyőben, majd ezután már csak annyi a dolgot, hogy a tésztát belekeverd az ízletes szószba és vastagon meghintsd a reszelt parmezánnal.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!