Háztartás / Otthon

Így tarthatod tisztán az üvegből készült tusolófalakat és ajtókat

Így tarthatod tisztán az üvegből készült tusolófalakat és ajtókat

Ne halogasd a takarítást!

Sajnos az a rossz hír, hogy az üvegfelületek idővel hajlamosak arra, hogy tartósan károsodjanak a vízkő és a szappanos lerakódások hatására. Emiatt nem érdemes halogatni a takarítást, minél előbb lekerül a felesleges víz és a szennyeződés az üvegfalról, annál jobb. Ez különösen lényeges akkor, ha nem felhős hatású üveget választottatok. Persze utóbbi esetén is számolhattok a mattulással, elszíneződéssel, ha nem tisztítjátok rendszeresen a felületet.

Az azonnali beavatkozás a legjobb, és ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden nap takarítanod kell a fürdőben, de azt igen, hogy a vizet el kell távolítani a kabinról. Erre a célra a legjobb egy mikroszálas kendő, vagy egy gumis ablaklehúzó. Ezek bármelyikét használhatod a takarítás során éppúgy, mint a gyors lehúzás, áttörlés alatt. Macerásnak tűnik, de valójában néhány mozdulatra van csak szükség és így megúszhatod, hogy a következő takarítás jóval hosszabbra nyúljon a tervezettnél.

Használj zuhanytisztítókat!

A fertőtlenítés fontos része az otthoni higiéniának, nem csupán azért takarítunk, hogy esztétikus legyen az összhatás. A különböző zuhanytisztítókat érdemes legalább hetente egyszer ráfújni a kabinra, kicsit fennhagyni, majd áttörölni. Végül ajánlott lezuhanyozni az egészet – és persze szárazra húzni, vagy törölni a felületet. Nem kell, hogy ez a rutin méregdrága legyen, vagy éppen komoly vegyszereket használj, erre semmi szükség! Főleg nem akkor, ha rendszeresen takarítasz…

Én egy üres flakonba 20%-os ecetet töltöttem, és bátran mondhatom, az egyik legjobb vízkőoldóra és szappaneltávolítóra tettem szert.

A szórófejes üvegnek köszönhetően könnyű dolgozni ezzel a természetes folyadékkal. Még a makacsabb részeken is elég, ha az ecet mellett a szivacs durvább részét használom.
Sokan esküsznek a szódabikarbónára is, ami remek kiegészítője az ecetes tisztításnak és a zuhanykabinon is jó szolgálatot tehet. Tegyél kevés vizet egy adagnyi szódabikarbónához, hogy pépes masszát kapj, majd ezzel dörzsöld át a kényes felületeteket. Hagyd egy kicsit hatni, végül öblítsd át ecettel és a szokásos módon vízzel. Ragyogni fog!

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • Avatar
    K.Eszter
    2020.12.04., 07:11

    Nekem a mosogatószer és ecet kétharmad egyharmad arányú keveréke vált be zuhanyfal tisztítására.

    Válasz

Írj egy hozzászólást