Már a tavalyi évben is teljesen vegán volt nálunk az ünnepi menü, és azóta csak gyűltek és gyűltek az új receptek a tarsolyomban.
Bár kellett néhány hónap, amíg teljesen átálltam az új szokásokra, lassan két éve tekintek teljesen másként az ételekre. Már messze nem lemondás néhány „alapanyag” kihagyása: ez lett az alapvető és a természetes. Most megosztom veletek a kedvenc vegán desszertjeimet!
Töltött datolya
Nálunk rendszeresen kerül datolya az asztalra: vagy magában esszük, vagy sütemények, édességek alapanyagként használjuk. A család kedvence a Medjool datolya, ezt össze se lehet hasonlítani az aszalt változatokkal. Ha te is kipróbálnád ezt a receptet, akkor mindenképpen nagyobb és krémesebb, karamellás ízvilágú datolyát vásárolj. Az elkészítése pedig igazán egyszerű ezeknek a falatnyi finomságoknak.
Így csináld: Óvatosan vedd ki a datolyák magjait, majd a helyükre tölts valamilyen mennyei krémet: nálunk nagy sláger a kesudiókrém, de örömmel teszek egy pici marcipánt is a datolyák belsejébe. Ha van időd, az így kapott falatkákat mártsd bele csokiba, esetleg szórd meg őket darált dióval,de e nélkül is mennyeiek lesznek!