Életmód / Ezotéria

Az univerzum 4 törvénye, amiknek az alkalmazásával megváltoztathatjuk a világot

Az embereknek két típusa ismeretes: az egyik típus úgy érzi, meg tudja és meg is akarja váltani a világot, a másik típus pedig azt gondolja, hogy annyira kicsi és jelentéktelen, hogy nem változtat semmin, mert egyszerűen nem számítanak a tettei. Egyik típusnak sincs igaza. Minden tettünknek következménye van, de a világot csak akkor tudjuk megváltoztatni, ha saját magunkat átformáljuk. Ezek a törvények pontosan ebben segítenek!

A fejlődés törvénye

Ezzel a törvénnyel kezdjük a sort, ugyanis ez mindennek az alapja. Ahogy a bevezetőben is írtuk, minden az egyénnel, avagy veled kezdődik. Helytelenül gondolják sokan, hogy amit ők tesznek, az nem számít. Ennyi erővel semmi sem számít, különösen akkor, ha az univerzum nagyságát vesszük alapul. Ebben az esetben nem csak tetteink, hanem mi magunk sem számítunk, a legkevésbé sem. Azonban nem feltétlenül jó ebben a hiszemben leélni az életünket, és nem is muszáj.

Az univerzum 4 törvénye, amiknek az alkalmazásával megváltoztathatjuk a világotA fejlődés törvénye azt mondja ki, hogy először magadban kell elérned a változást, neked kell fejlődnöd ahhoz, hogy a környezted, és úgy általában ez a világ jobb legyen. A te tetteid kicsik, de hosszútávon számítanak. Ha pedig mindenki hozzátesz egy kicsit, akkor már meg is kezdődnek a világmegváltó változások.

A felelősség törvénye

Ez a törvény részben összefügg az előzővel, ugyanis arra utal, hogy sokszor hajlamosak vagyunk másokra hárítani a felelősséget ahelyett, hogy saját magunkat okolnánk a velünk történtekért. Ez a törvény kimondja, hogy mindenki a saját életéért felel, akkor is, ha az rossz, és akkor is, ha jó. Természetesen mindez nem azt jelenti, hogy ne lehetne segíteni másokon, hanem azt, hogy csak annak lehet segíteni, aki hagyja. Ez igaz rád is, bár nem kell várnod, hogy mások segítő kezet nyújtsanak neked, mert igazán csak egyvalakire számíthatsz, és egyvalakiben bízhatsz: saját magadban.

Bármi történik, együtt kell élned és létezned a személyiségeddel, tehát egyúttal felelősséget is vállalsz magadért, a tetteidért. Legalábbis, ez lenne a helyes, amit mindenkinek gyakorolnia kellene ahhoz, hogy haladást érjünk el egyénileg, és magasabb szinteken is.

A karma törvénye

A karma törvénye szerint amit adsz, azt vissza is kapod, teljesen mindegy, hogy jó, vagy rossz dolgokról beszélünk. Ha hiszel ebben a törvényben, az nagyon megnyugtató tud lenni, mert egyúttal leveszi a terhet a vállaidról: nincs miért haragudnod másokra, vagy bosszankodnod a tetteik miatt, mert a sors, a karma mindent elrendez akkor is, ha te nem teszel semmit. Ugyanígy kimondja a törvény, hogy megéri jónak lenned, pozitívan élned és cselekedned, hiszen ezt vissza is fogod kapni. Minél többet adsz, annál többet kapsz vissza, és minél kevesebb rosszat teszel, veled is annál kevesebb rossz történik. Ez ennyire egyszerű!

Olvastad már?  Tökéletes Valentin-ajándékok nőknek, a csillagjegyük szerint

A karma törvénye azonban nem csak egy életre koncentrálódik, hanem át is ívelhet a lélekvándorlásnak köszönhetően. Míg egyesek ezt viccesen úgy értelmezik, hogy a rossz emberek valószínű rovarokként születnek újjá, sokkal inkább arról lehet szó, hogy nehéz életkörülményekkel kell majd számolniuk a későbbiekben.

Az univerzum 4 törvénye, amiknek az alkalmazásával megváltoztathatjuk a világot

A jelen törvénye

Ez a törvény azt mondja ki, hogy az embereknek nem lenne szabad sem a múltban, sem a jövőben élniük, a jelent kellene teljesen átérezniük. Ez nyilván nem teljesen kivitelezhető, hiszen tervezni muszáj, de a múltbeli sérelmeket nem feltétlenül kell magunkkal cipelnünk. Mindez hatással van a világunkra is, elegendő csak a bosszúkra gondolni, vagy éppen arra, hány és hány betegséget okoz az, hogy valaki állandóan stresszben tartja a lelkét és a testét a múlton való rágódás miatt.

A jövő tervezését, felderítését sem ajánlatos túlzásba vinnie senkinek, hiszen egyrészt bármikor, bármi közbejöhet, ami keresztülhúzhatja a számításokat. Másrészt pedig a jövőhöz is fűződhet aggodalom és stressz pontosan úgy, ahogy a múlthoz. Arról nem is beszélve, hogy ha a múlthoz, vagy a jövőhöz ragaszkodsz, akkor éppen az élet értelmét veszíted el, a jelent. Ha egységesen mindenki a jelen szépségeire és lehetőségeire koncentrálna, és megpróbálná abból kihozni a legjobbat, amiből aktuálisan lehet, akkor sokkal hatékonyabban és pozitívabban élhetnénk.

Képek forrása: eldarnurkovic/Depositphotos.com

Horoszkóp oldalak csillagjegyek szerint
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást