Otthon

Újítanál idén? Egyedi és meghökkentő karácsonyfa díszítések

Az egyszerűségre esküszöm: nálunk legfeljebb két szín van egyszerre a karácsonyfán, de tavaly már csak fehér díszek kerültek a fenyőre. Ez persze nem jelenti azt, hogy néhány év múlva nem fog gyökeresen megváltozni a hozzáállásom, hiszen gyakorlatilag végtelen az izgalmas lehetőségek és inspirációk száma. Te is szívesen újítanál egy kicsit? Akkor próbáld ki ezeket a meghökkentő és feltűnő díszítési technikákat!

Hatalmas szalagokkal

A szalagok mindig jól jönnek az ünnepek alatt, azonban nem csak az ajándékokat és koszorúkat dekorálhatjuk a segítségükkel: a karácsonyfa díszítése során is jó szolgálatot tesznek.

Jó ötlet méretes masnikat gyártani belőlük, és ezekkel kiegészíteni a díszeket, de ha ennél is egyedibb látványra tennél szert, akkor jóformán be is csomagolhatod a karácsonyfádat.

Végigvezetheted a szalagokat éppúgy, ahogy az égősorokat: fentről lefelé, csigavonalasan, vagy bármilyen más, egyedi formában is haladhatsz.

 

A túlzások ereje

A túlzás a legtöbb esetben meghökkentővé teszi a látványt, ezért ha ezt a hatást szeretnéd elérni a karácsonyfád esetében, akkor nem éri meg visszafognod magadat.

Ehhez a megoldáshoz nagyon sok díszre lesz szükséged, továbbá egy tömött, formás műfenyőre – élőfán sosem tudod ugyanezt a zsúfolt látványt elérni.

Olvastad már?  Elbűvölő kézműves karácsonyi díszek, amit a gyerekkel együtt te is élvezni fogsz elkészíteni

A díszítés során ne sajnáld egymás hegyére-hátára halmozni a különféle gömböket, szalagokat és persze a gyöngysorokról, függőkről se feledkezz meg.

Itt valóban a mennyiség számít!

 

A szivárvány szerelmeseinek

Manapság tényleg a szivárvány minden színében beszerezhetjük a karácsonyfadíszeket, így aztán csak az egyedi elképzelések szabhatnak határt azok elrendezésében.

Mindenképpen különleges összhatást érhetsz el, ha egyszerre sokféle színt használsz, de ha azokat sorokba, vagy sávokba rendezed, akkor garantált az egyedi végeredmény.

 

Figurákkal díszítve

Sokan szeretik az egyedi díszeket és jóval izgalmasabb látványra vágynak, mint amit a klasszikus gömbök jelentenek.

Ebből a szemszögből vizsgálva a kérdést, gyakorlatilag bármi lehet karácsonyfadísz: a különféle figurák, akár kerámiából, akár plüssből készültek, éppúgy beleillenek a képbe, mint a textilből varrt változatok.

Ráadásul a téma is végtelen: a meséktől kezdve, a karácsonyi cukorkákon át, a grincs inspirálta ötleteken keresztül, minden belefér ebbe az irányzatba.

 

Egyedi díszek

A figurák már teret engednek a kreativitásnak és a különleges díszeknek, de korántsem ér velük véget a sor.

Nem éppen hétköznapi dolog pl. papír- vagy selyemvirágokkal díszíteni a fenyőt, pedig bámulatosan egyedi és izgalmas lehet a végeredmény.

Olvastad már?  5 pár perces fahéjas süti, amitől rögtön karácsony illat lesz a lakásban

Már egy-egy virág is magával ragadó látványt nyújthatsz és különlegesebbé teszi az összhatást, de ha van időd jó pár virágot legyártani, akkor garantáltan olyan karácsonyfád lesz, amire nagyon sokáig emlékezni fogtok még.

 

Mézeskalácsos dekorációk

Nem éppen új keletű ötlet a mézeskaláccsal való karácsonyfa díszítés, de míg régen ez az egyszerűséget jelentette, addig manapság sokkal inkább a túlzás az, ami ezt az irányzatot képviseli.

Nagyon sok munka egy ilyen fa elkészítése, hiszen az alapanyagok legyártása, feldíszítése, felfűzése, majd helyére illesztése komoly feladat, de a fáradozást nem csak a lakást betöltő illat, hanem a látvány is kompenzálja.

 

Színes karácsonyfák

Egyre jobb minőségű műfenyőket vásárolhatsz, akár színes változatban is, ha szereted az extrém megoldásokat.

Ezekből a fenyőkből nagyon ízléses, egyszerű karácsonyfa is készülhet, pl. pasztell-, vagy egyszínű dekoráció és ledizzók segítségével.

Persze bátran túlozhatsz is, ha azt szereted, és feltűnő, különleges, vibráló árnyalatú díszeket ugyancsak használhatsz.

A színes fenyő alternatív lehetősége a sprayvel lefújt fenyő: ezzel az egyszerű trükkel nagyon természetes hatást tudtok elérni, különösen akkor, ha fehér színt választotok.