Stílus / Haj

Újabb két frizura lépésről lépésre, amitől dúsabbnak tűnik a hajad

A kevésbé dús hajkorona sokak számára okoz problémát, hiszen a sűrű, egészséges tincsek mindig vonzó külső jegynek bizonyulnak. A megfelelő vágási, festési és ápolási praktikákkal sokat lehet javítani a látványon, a végeredményt pedig a jól eltalált frizurákkal még tovább fokozhatjuk.

Bájosan összefogott 1

Előző cikkünkben két trendi és nőies frizurát mutattunk be Lafferton Annamária fodrász szakértőnk segítségével, most újabb csodás hajkölteményeket tanulhatunk el.

A következő frizura már jóval egyszerűbb és talán némileg gyorsabban kivitelezhető, mint a korábbi példák, így azok is megpróbálkozhatnak az elkészítésével, akik kevésbé bíznak fodrásztehetségükben.

Első lépésként fésüljük hátra a hajunkat, majd mindkét oldalról, elölről, válasszunk le egy-egy tincset. Ismételten egészen a fülünk vonaláig lenyúlhatunk, viszont fontos, hogy a későbbiekben is ugyanekkora méretű tincsekre támaszkodjunk.

Bájosan összefogott 2

A leválasztott tincseket fejünk hátsó részén, középen rögzítsük egy kisméretű hajgumival.

Újból fogjunk össze hajunk két szélső részéről egy-egy tincset, de ezeket már úgy rögzítsük, hogy az előző tincsből megmaradó lófarkacskát is belevonjuk.


Milyen frizura illik az életstílusodhoz?

5 szuperdivatos frizura 2015-re


Ízlésünk szerint és hajunk hosszához mérten ismételjük ezt az egyszerű lépést, végül fogjuk össze a hajunkat úgy, hogy a két oldalsó tincset enyhén befelé tekerjük.

Bájosan összefogott 3

Ízlésünk szerint és hajunk hosszához mérten ismételjük ezt az egyszerű lépést, végül fogjuk össze a hajunkat úgy, hogy a két oldalsó tincset enyhén befelé tekerjük.

Könnyen elkészíthető frizura, amely valamelyest emlékeztet a francia hajfonatra, hiszen itt is tincseket fogunk össze mindkét oldalról.

Tipp: használjunk vékony, kis méretű hajgumikat, hogy minél ízlésesebb és diszkrétebb legyen az összhatás.

Göndör hajjal elkészítve is mutatós, egyenes hajnál viszont figyeljünk arra, hogy a tincsek szabályosak és szimmetrikusak legyenek,

Oldalra fogott, tupírozott lófarok 1

Ismét csak a tupírfésű után nyúlunk, hiszen a dúsítás során ez az egyik leghasznosabb eszközünk. Válasszuk el a hajunkat jobb oldalon, majd a balra és a hátrafele eső tincseket óvatosan tupírozzuk fel.

Kefével gyengéden fésüljük át a hajunkat az egyenletesség érdekében. A tupírozásból kihagyott tincset utoljára vegyük hozzá a lófarokhoz, miközben átfogjuk jobb oldalra a hajunkat.

Oldalra fogott, tupírozott lófarok 2

Egy határozott, de óvatos, csavaró mozdulattal tegyük látványosabbá és dúsabbá a frizurát.

A mozdulat végén hullámcsattal rögzítsük a tarkó bal oldalán a hajunkat, majd egy dísszel rejtsük el az összefogást.

Oldalra fogott, tupírozott lófarok 3

Az esetlegesen kilógó szálakat utólag is rögzíthetjük, de akár lazán is hagyhatjuk őket. A még dúsabb végeredmény érdekében tupírozzuk fel az oldalra fogott tincseket.

Egy dekoratív hajdísszel elrejthetjük a megkötés helyét. Romantikus frizura, ezért alkalmakra vagy akár randira is nagyszerű választás!


Tökéletes, egészséges frizurát szeretnél? A Lafferton Fodrászat segít!


Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást