Egészség / Életmód

Jönnek az új szabályok az oltottaknak: ezekre számíthatunk

Jönnek az új szabályok az oltottaknak: ezekre számíthatunk

A maszkviselés, a távolságtartás vagy éppen a karantén szabályai jelenleg azokra is érvényesek, akik már minden oltásukat megkapták, de egyre többeket foglalkoztat a kérdés: mikor várható egy új protokoll kidolgozása azok részére, akik már védettséget szereztek?

Dr. Anthony Fauci, a Fehér Ház járványügyi tanácsadója szerint hamarosan elkészülhet az iránymutató.

Fauci az Amerikai Tudomány Fejlődéséért Egyesület ülésén beszélt erről, amikor a 91 éves Esther Cohen megkérdezte tőle, hogy ő és barátai – akik mind megkapják mindkét oltóanyagot – biztonságosan folytathatják-e a megszokott mah-jongg játékaikat.

Fauci, az USA-beli Országos Allergia- és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója elmondta, hogy nincs CDC-útmutatás arról, hogy mit kell tenni, ha mindkét oltási dózist megkapott emberek csoportja szeretne összegyűlni. (A CDC, vagyis a Centers for Disease Control and Prevention a nemzeti közegészségügyi intézet az Egyesül Államokban.) A jelenlegi CDC tanács az, hogy továbbra is viseljenek arcmaszkot, és ha lehetséges, tartsanak két méteres távolságot a másiktól.

„De hiszem, hogy ez változni fog” – mondta Fauci, hozzátéve, hogy a kérdésről már egyeztetnek a CDC-nél.

Az elővigyázatosság továbbra is fontos

Az oltások az Egyesült Államokban december 14-én kezdődtek. A CDC február 8-án frissített adatai szerint több mint 9,5 millió embert oltottak be teljes mértékben két adag Covid-19 vakcinával.

Oldalak: 1 2

5 hozzászólás

 • Avatar
  Yamakawa
  2021.02.17., 09:00

  Komolytalan az egész. Csodálkoznak, hogy csekély az oltási hajlandóság. Nem biztos, hogy megvéd, valószínűleg tovább is adhatod (akkor minek az oltásikönyv, meg a megkülönböztetés), talán enyhíti a tüneteket (ami a betegek 85% enyhébb mint egy influenza). Egy év alatt nem lehet kifejleszteni és alaposan letesztelni egy vakcinát, úgyhogy a gyakorlatban derül ki hogy a különféle szerek milyen hatással lesznek a beoltottokra. Úgyhogy hajrá bátor barátaim teszteljétek, mi pedig figyelünk. Amúgy meg az Európa Tanács nemrég elfogadott határozata tiltja az emberek megkülönböztetését aszerint, hogy be van e oltva vagy sem.

  Válasz
 • Avatar
  Yamakawa
  2021.04.20., 14:05

  An….. Pi….t! :=((

  Válasz
 • Avatar
  Misik Aladárné
  2021.04.26., 16:16

  Én is ezt gondolom!!!👍👍👍👍🤗🤗🤗

  Válasz
 • Avatar
  opettaja
  2021.04.27., 11:10

  Lehet ezt gondolni. Lehet megfertőződni. Lehet a fertőzésbe belehalni És lehet a fertőzést túlélni. Lehet ezutóbbira nagyobb esélye van a beoltottaknak. Lehet? Izrael, Anglia, Málta, Kína stb. statisztikái mindenesetre ezt mutatják…

  Válasz
 • Avatar
  Polyhosné Balogh Judit
  2021.05.04., 21:52

  Senki nem tud semmit. Összevissza beszélnek. Kevés az idő a védőoltások kifejlesztésére. Csak kisérleznek rajtunk. Én márciusban kaptam Astra zeneca-t. Majd a másodikat június közepén kapom. Aki februárban kapta annak egy hónap mulva adták a másodikat. Annak a fényében változik a véleményük,hogy milyen és mennyi oltásuk van. Itt az ember nem számít. És ki tudja meddig hat ez az oltás? A nyári szezonra? Utána kezdődik egy rémesebb időszak?

  Válasz

Írj egy hozzászólást