Kikapcsolódás / Utazás

Négy tündéri település a Dunakanyarban, ahol megéri eltölteni egy hétvégét

Négy tündéri település a Dunakanyarban, ahol megéri eltölteni egy hétvégét

Leányfalu

Leányfalu szintén régtől kezdve lakott település, ám a pesti polgárság az 1800-as évek második felében kezdte felfedezni magának. Az addigi kis présházak, csőszkunyhók helyét hamarosan villák váltották fel, és egyre többen rendezkedtek be itt állandó lakhatásra – többek között ide költözött például Móricz Zsigmond is.

Az ekkor épült villák ma is lenyűgözőek, így Leányfalun egy egyszerű séta is tökéletes szombat délutáni program lehet, de a kiépült infrastruktúra – éttermek, szolgáltatások – miatt itt a modern vendéglátás minden kényelmét is élvezheted a természet mellett. A településen a ’60-as években termálvizet találtak, így ma már a kiépült fürdő is hozzátesz Leányfalu vonzerejéhez. Leányfalura Budapestről és Szentendréről is indulnak autóbuszok.

Pócsmegyer

A Szentendrei-szigeten fekvő Pócsmegyerre Leányfaluról indul rév, kicsit eldugottabb, de annál szerethetőbb település. Biciklivel is könnyen körbejárható, tavasztól őszig termelői piacán minden hétvégén zamatos zöldségek és gyümölcsök várnak, a jó időben pedig a településhez tartozó Surány kavicsos szabad strandja segít elfeledtetni a hétköznapok taposómalmát.

A környéken lovagolásra, sportolásra is lehetőség van, a szállásárak nagyon kedvezőek, és még egy horgásztó is van! Ha sétálnátok egyet, a barokk stílusban épült református templom és a Dunára néző Eszterházy-Bercelly kúria is kellemes látnivaló lehet.

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást