Mennyi ideig kell használni a műfenyődet, hogy környezettudatos lehess?

Mennyi ideig kell használni a műfenyődet, hogy környezettudatos lehess?

Címlap / Otthon / Mennyi ideig kell használni a műfenyődet, hogy környezettudatos lehess? / 2. oldal

Biztos, hogy jó döntés a vágott fenyő?

Sokak számára szomorú dolog egy kivágott fát bevinni a lakásba, mégis az az igazság, hogy a karácsonyi időszakra szánt fákat nem az erdőben vágják ki, hanem erre a célra fenntartott telepeken. Pontosan ugyanúgy nevelik őket, mint azokat a virágokat, amiket aztán csokorba kötnek a különféle alkalmakra. A különbség a virágok és a fenyőfák között az, hogy utóbbiak lassabban, általában 5-10 év alatt nőnek meg akkorára, hogy vághatóvá váljanak.

StefaNikolic/istockphoto.com

Egyértelműen az élőfenyők mellett szól az, hogy az előállításuk nem éppen környezetszennyező. Mivel igénytelen növények, sokszor olyan helyen nevelik őket, amit más célra nem igazán tudnának felhasználni.

Éltükben a fenyők otthont adnak a természetes élővilágnak, és ahogy más zöld levelű növények, úgy a fenyőfák is széndioxidot kötnek meg, továbbá oxigént termelnek.

A tulajdonosoknak pedig érdekük, hogy folyamatosan friss fenyőt tudjanak eladni, ezért aztán a kivágott fák helyére újakat ültetnek. Végül, de nem utolsó sorban, a legtöbb, hazánkban megvásárolható fenyőfa az országból származik. Ezeknek a fáknak az utaztatást illetően is kisebb az ökológiai lábnyoma. (Persze, itthon ugyancsak lehet importált fákat vásárolni, ezért, ha biztosra mennél, az eladónál érdemes érdeklődnöd.)

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást