7 dolog, amit tudnod kell, mielőtt harmadik gyermeket vállaltok

7 dolog, amit tudnod kell, mielőtt harmadik gyermeket vállaltok

Címlap / Életmód / Család / 7 dolog, amit tudnod kell, mielőtt harmadik gyermeket vállaltok / 2. oldal

4. Igen, muszáj nagyobbra váltani – mindenből

Onnantól kezdve, hogy három gyermeked van, a régi kisautótok nem sokáig lesz ideális. A gyerekek gyorsan nőnek, és hamar eljutnak oda, hogy nem férnek el egymás mellett, lökdösődnek, követelik a több helyet, emiatt pedig vitatkoznak útközben, így előbb-utóbb kénytelenek lesztek nagyobb kocsira váltani. És nagyobb lakásra is. Mert hacsak nincs már eredetileg négy hálószobátok, hamarosan megjön az igény arra, hogy mindenkinek legyen egy saját kis kuckója, ahová elhúzódhat a többiek elől. 

5. A várandósság alatt sem lesz könnyű

Van egy kis óvodás gyermeked, és egy, aki most kezdte a sulit? Ezt a kettőt egybehangolni nagyon nehéz, hiszen mindketten teljesen másfajta figyelmet igényelnek – de azt aztán 100%-osan. Na de mindezt végigcsinálni úgy, hogy közben babát vársz: ez az igazán nagy kihívás.

Hiszen miközben vigyázni próbálsz magadra, és küzdesz a rosszullétekkel, még legalább négyfelé oszlik a figyelmed a gyerekek, a férjed és a háztartás között. Mielőtt belevágsz, gondold meg alaposan, hogy bírni fogod-e!

Tudnivalók gyerekvállalás előtt
Eva-Katalin/istockphoto.com

6. Az anyagiak nem sokban változnak

Sokan félnek attól, hogy egy harmadik gyermek túl nagy anyagi kihívás lesz, de igazából kettő és három között már nincs olyan nagy eltérés. Persze ugyanúgy költötök az újszülöttre, mindent megadtok neki, de abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy a testvérektől rengeteg dolgot megörököl egy kisbaba.

Játékok, ruhák, takarók és kiscipők: sok olyan holmitok lesz, amiből csak akkor kell újat vennetek, ha nagyon szeretnétek. És akkor ott vannak a támogatások, járulékok, amelyek kicsit könnyítenek a helyzeten, így bár tény, hogy „többe kerül majd az élet” ötfős családként, de nem olyan nagyon, mint azt sokan gondolják.

7. Az életetek sosem lesz unalmas

Ha három gyermek, sok helyen csak a riogatásokról olvashatsz. Hogy milyen nagy kihívás, mennyire kevés szabadidőd marad, és mi mindenről kell lemondanod; de azt, hogy mit kapsz, arról már nem beszélnek annyian. Három gyermek igazi ajándék, nem csak a szülőknek, de a gyerekeknek is.

Én nagy családban nőhettem fel, és minden percét imádtam, rengeteget tanultam belőle, és sokat formált a személyiségemen. Soha, egyetlen pillanatig sem éreztem magam egyedül, és mindig tudtam, hogy egy-egy dologgal épp kihez fordulhatok. Mert mindig volt kihez! Az a fajta hangzavar, nyüzsgés, ami a házban volt, semmihez sem fogható!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást