Az egyszerű sült tök is isteni, de ha meglátod az alábbi sütőtökös finomságokat, biztosan új színben látod majd ezt az őszi zöldséget!
VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
1/5 Sütőtök fagylalt édes pekándióval
Egy csésze forró, sült sütőtök pürét keverj el egy kevés vaníliakivonattal, két csésze tejszínnel, fahéjjal, gyömbérrel, szerecsendióval és egy csipetnyi sóval.
Ha a massza már homogén, töltsd egy edénybe, és rakd néhány órára a fagyasztóba.
Kis lángon piríts meg apróra vágott pekándiót, majd szórj rá néhány evőkanál cukrot, és pirítsd tovább addig, amíg a cukor megolvad.
A jéghideg, sütőtökös fagylaltot a karamellás, forró pekándióval tálald.
Ebben az egyszerű, mégis különleges desszertben az a jó, hogy érződik benne a sütőtök természetes édessége.
A sült sütőtök belsejét kapard ki, turmixold össze, majd ízlés szerint keverj hozzá cukrot és fahéjat, valamint annyi tejszínt, hogy krémes állaga legyen.
Cukorral és vaníliával verj kemény habbá egy doboz tejszínt, majd rétegezd a habot és a sütőtököt kis üvegedényekbe.
A desszert tetejét szórd meg ropogós, gyömbéres keksz morzsákkal, és már tálalhatod is.
A tésztához a következő hozzávalókra lesz szükséged: 2 és 1/4 csésze liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1/4 csésze barnacukor, 3 evőkanál porcukor, egy kevés só, vanília, fahéj és szerecsendió, fél csésze hideg, felkockázott vaj, fél csésze sütőtökpüré, 4 evőkanál tejszín és egy evőkanál méz.
Ezeket keverd össze, és a masszából gyúrj tésztát.
Ha a tésztát kisütötted, készítsd el hozzá a mázat: egy csésze porcukorhoz annyi tejszínt önts, hogy fényes, sűrű krémet kapj, ezzel vond be a tortát.
A sütőtökös öntethez 3/4 csésze porcukrot keverj el egy evőkanál tökpürével, egy evőkanál tejszínnel, és egy kevés fahéjjal, szerecsendióval és gyömbérrel.
Lehet, hogy elsőre bizarrul hangzik a sütőtök ízű tejeskávé, de ennek a forró italnak nagyon komoly rajongótábora van, és ha megkóstolod, azt is megérted, hogy miért.
Két csésze tejhez adj 2 evőkanál sült sütőtököt és 1-2 evőkanál cukrot, majd melegítsd meg őket egy edényben, de ne forrald fel.
Szórj hozzá fahéjat, szerecsendiót, gyömbért és egy kevés szegfűszeget, majd öntsd hozzá a kávét is.
Töltsd két bögrébe az italt, majd a tetejükre halmozz friss tejszínhabot, és szórd meg őket még egy csipet fahéjjal.
Egy tálban verj fel három tojásfehérjét, majd tedd félre.
Egy edényben keverj össze 3 csésze lisztet, 3 evőkanál barnacukrot, 2 teáskanál sütőport, 1 teáskanál szódabikarbónát, 1 teáskanál fahéjat és egy csipet sót.
Egy másik edényben pedig keverj össze másfél csésze tejet, egy csésze sütőtökpürét, 1 tojássárgáját, 4 evőkanál olvasztott vajat és 2 evőkanál almaborecetet.
A száraz és a nedves összetevőket keverd össze, majd óvatosan forgasd a masszába a felvert tojásfehérjét is, és gofrisütőben készítsd el a gofrikat.