5 hatásos tipp a magány ellen, ha otthonról dolgozol

5 hatásos tipp a magány ellen, ha otthonról dolgozol

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 5 hatásos tipp a magány ellen, ha otthonról dolgozol / 2. oldal

Jelölj ki magadnak munkaidőt

Ahogy fizikálisan a térben, úgy időben is érdemes kijelölni, mit tölts munkával egy nap. Ugyan elsőre remek dolognak tűnhet, hogy te magad osztod be a napod és akkor dolgozol, amikor akarsz, azonban az irányítás könnyen kicsúszhat az ember kezei közül.

Ha ugyanis nincs kontroll-környezet, előfordulhat, hogy inkább cseteléssel töltöd az időd, vagy a kedvenc sorozatodból nézel meg egyszerre öt részt, aztán este kapsz a fejedhez, hogy ma sem haladtál semmit a feladataiddal.

Ha viszont kijelölöd, hogy például reggel tíz és este hat között foglalkozol munkával – és ezt be is tartod – akkor nem fogsz elmaradni és arra eszmélni, hogy hajnalig kell ülnöd a gép előtt, hogy utolérd magad. A hétvégéket szintén próbáld csak magadra fordítani, hiszen családod és barátaid is főként akkor szabadok. 

Szokások 

Az ember a szokások rabja, de szerencsére nemcsak rossz, hanem jó szokásokat is kialakíthatunk.

Hasznos lehet például, ha bevezeted, hogy minden reggel lemész egy friss szendvicsért vagy kávéért, vagy hogy az ebéded egy közeli parkban töltöd el. Egy fárasztó munkával töltött nap után egy séta segít kiszellőztetni a fejed, így ráadásul nemcsak a négy fal között vagy, hanem kis időt a szabadban, emberek között is töltesz, így csökken az elszigetelődés veszélye.

A rendszeres testedzés, vagy egy heti meghatározott napon egy baráti találkozó szintén ajánlott, hiszen rendszert visz életedbe. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást