Otthon / Dekor

5+1 tipp, amivel nagyobbnak tűnik majd az apró garzon is

5+1 tipp, amivel nagyobbnak tűnik majd az apró garzon is

Ha kis lakásban élsz, az még nem azt jelenti, hogy le kell mondanod a szép bútorokról vagy a stílusos lakberendezésről – ha megfogadod az alábbi tippeket, még egy nagyon apró, akár egylégteres lakásból is gyönyörű lakhelyet tudsz varázsolni.

Használj világos színeket!

Bármennyire divatos is most sötét pasztellszínekkel ékesíteni a falakat (ami tényleg nagyon jól is ki tud nézni), a kis lakásban sajnos le kell mondanod erről az opcióról.

40 négyzetméter alatt (de még inkább kicsivel felette is) csakis a fehér vagy a világos bézs jöhet szóba, különben már a saját falaid össze fogják nyomni a lakást, és rendezheted be bárhogy, soha nem fog nagyobbnak tűnni.

Az is jó taktika, ha a falhoz hasonló színeket használsz a bútoroknál is, így nemcsak rendezett hatást keltesz majd, de optikailag tágítod is a teret.

 

Ne nagyon pakolj a helyiségek közepére!

Ha a fal mellé helyezed a bútorokat, azzal azt az érzetet erősíted, hogy szellős, tágas térben élsz.

Ha telezsúfolod a szoba közepét asztallal, íróasztallal vagy növényekkel, akkor egyrészt kerülgetned kell a kis térben még ezeket is, másrészt megtöröd az egész összhatást, és még zsúfoltabb érzetet keltesz vele.

 

Használd ki okosan a tárolókapacitást!

Ahová tudsz, olyan bútort helyezz, amely funkciója mellett még extra tárolási helyet is biztosít, mert egy ilyen kis lakásban az, ha el tudod pakolni a dolgaidat, aranyat ér.

Minél kevésbé kacatos egy kis helyiség, annál tágasabbnak tűnik, ráadásul nem kell összezsúfolnod a cuccaidat olyan helyen, ahol látszik is.

 

Használj csíkokat!

A csíkos minták hosszítják, kinyitják a teret: vegyél egy ilyen szőnyeget, esetleg az egyik faladon legyen egy vékony csíkos minta.

Az is jó, ha csak a kiegészítőiden játszol a csíkokkal, a lényeg az, hogy ez optikailag meg tudja kicsit nyújtani bármelyik helyiséget.

 

Átlátszó zuhanyfüggönnyel a klausztrofóbia ellen

Ha a fürdőd is aprócska, ne törd meg a teret egy harsány zuhanyfüggönnyel!

Inkább válassz átlátszót, ami kinyitja a teret.

Ha lakótársad van, és inkább biztosra mennél, már olyanok is kaphatók, amelyeknek csak a teteje átlátszó, és így azért takar is valamennyire a függöny.

 

Trükközz a tükrökkel!

Ez a legősibb trükk, de tényleg beválik: a megfelelő helyre helyezett tükrök akár kétszeresére is növelhetik a térérzetet.

Ne félj nagyobb darabokat használni, és azzal sincs gond, ha egy helyiségben több is van egyszerre.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást