Stílus / Test

Népszerű tetoválások és jelentésük

Tetovált lány

Szív

A szív az egyik legnépszerűbb tetoválási minta. Férfiak és nők egyaránt használják, sőt az is gyakori, hogy a pár mindkét tagja magára tetováltatja ugyanazt a motívumot. Minden esetben a mély érzelmeket, a szerelmet és az összetartozást jelképezi, de az sem ritka, hogy egy szeretett ember emlékére varratjuk magunkra.

Tűz

A tűz a szenvedély, az erős, lángoló érzelmek szimbóluma, a soha nem gyengülő szerelem intenzitását jelenti, különösen akkor, ha a tűz egy szívet fog körbe. A szenvedést is jelképezheti, gyakori jelenség, hogy valaki akkor tetováltat lángnyelveket magára, mikor valami felett érzett fájdalmát magában nem tudja lezárni.

Virág

A virág tetoválás szépérzéket és a művészetek iránti érdeklődést jelzi. Fontos, hogy nem csak esztétikai jelentést hordoz, de a virág kiválasztása is sok információt rejt magában a viselőjéről. A rózsa a vad, szenvedélyes típus kedvenc választása, míg a liliomot leggyakrabban a finom, érzékeny, akár melankolikus típusok viselik.

Csillag

A csillag tetoválás gyakran a testen elsőként megjelenő minta, amelyet később továbbiak követnek. Sokan próbaként csináltatják: ilyenkor ugyanis inkább az egyszerű, de nem túl sok időt követelő minta az ideális. Viselőjéről mégis elmondható, hogy leggyakrabban céltudatos és kitartó személyiség, aki akár a csillagokat is képes elérni, ha ezt tűzte ki céljának.

Horoszkóp

Nagyon elterjedt, hogy a csillagjegyünket tetováltatjuk magunkra. Ez azt sugallja, hogy tisztában vagyunk velünk született jó és rossz tulajdonságainkkal, és vállaljuk a végzetünket, sorsunkat. A horoszkópot tetováltatók fontosnak tartják a misztikumot, amely életükben sok kérdésre magyarázatként szolgál számukra.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Maori

A maori mintákat leginkább férfiak tetováltatják magukra. A minták érdekessége, hogy a tetoválás úgy állítható össze, hogy egyesével és egyben, egy képpé olvadva is hordozzon jelentést. Viselője általában büszke férfiasságára, az erőt és a dominanciát szeretné érzékeltetni ezzel a látványos megoldással.

Egyiptomi

Egyiptomban több olyan múmiát is találtak, amelyek tetoválva voltak, ezért sokáig azt gondolták, hogy eleve innen ered a tetoválás. Ezt az állítást később cáfolták, de az tény, hogy sok korabeli jelképet alkalmaznak ma is. Ilyen az Ankh kereszt, amely az élet kulcsaként sok fáraóábrázoláson is visszaköszön. Tetoválásként szerencsét, tudást és különlegességet jelent.

Kokopelli

Az azték szimbólumokat használó Kokopelli tetoválások egyre népszerűbbek nálunk is. Jelképezik a jó szerencsét, amelyet viselőjének biztosítanak is, valamint a termékenység jelképe is egyben. Egyszerre utal viselőjének sikerorientáltságára és játékosságára is. Emellett szerencsét, kreativitást, hatalmat és sikert garantál.

Ázsiai motívumok

Ha távol-keleti szimbólumokat, írásjeleket tetováltatunk magunkra, azzal jelezzük a külvilág felé, hogy vonzódunk a szimbólum mögött lévő kultúrához, fontosnak tartjuk az egymás iránti tiszteletet és a hagyományokat. Egyszerre önkifejező és önelrejtő motívum is lehet, mivel magunkra íratunk például szavakat, de úgy, hogy azt csak kevesen értsék.

Joker

A Batman filmekkel együtt népszerűvé váltak a Jokert ábrázoló tetoválások. Viselője azt igyekszik sugallni magáról, hogy feltűnő, ravasz és erős személyiség, akivel minden körülmények között érdemes számolni. Egyben a vidámság, a korlátok nélküliség, a gátlástalanság jelképe is lehet a Joker tetoválás.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást