Stílus / Test

Népszerű tetoválások és jelentésük

Népszerű tetoválások és jelentésük

Maori

A maori mintákat leginkább férfiak tetováltatják magukra. A minták érdekessége, hogy a tetoválás úgy állítható össze, hogy egyesével és egyben, egy képpé olvadva is hordozzon jelentést. Viselője általában büszke férfiasságára, az erőt és a dominanciát szeretné érzékeltetni ezzel a látványos megoldással.

Egyiptomi

Egyiptomban több olyan múmiát is találtak, amelyek tetoválva voltak, ezért sokáig azt gondolták, hogy eleve innen ered a tetoválás. Ezt az állítást később cáfolták, de az tény, hogy sok korabeli jelképet alkalmaznak ma is. Ilyen az Ankh kereszt, amely az élet kulcsaként sok fáraóábrázoláson is visszaköszön. Tetoválásként szerencsét, tudást és különlegességet jelent.

Kokopelli

Az azték szimbólumokat használó Kokopelli tetoválások egyre népszerűbbek nálunk is. Jelképezik a jó szerencsét, amelyet viselőjének biztosítanak is, valamint a termékenység jelképe is egyben. Egyszerre utal viselőjének sikerorientáltságára és játékosságára is. Emellett szerencsét, kreativitást, hatalmat és sikert garantál.

Ázsiai motívumok

Ha távol-keleti szimbólumokat, írásjeleket tetováltatunk magunkra, azzal jelezzük a külvilág felé, hogy vonzódunk a szimbólum mögött lévő kultúrához, fontosnak tartjuk az egymás iránti tiszteletet és a hagyományokat. Egyszerre önkifejező és önelrejtő motívum is lehet, mivel magunkra íratunk például szavakat, de úgy, hogy azt csak kevesen értsék.

Joker

A Batman filmekkel együtt népszerűvé váltak a Jokert ábrázoló tetoválások. Viselője azt igyekszik sugallni magáról, hogy feltűnő, ravasz és erős személyiség, akivel minden körülmények között érdemes számolni. Egyben a vidámság, a korlátok nélküliség, a gátlástalanság jelképe is lehet a Joker tetoválás.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást