Itt egy teszt, amiből megtudod, mekkora az EQ-d

Itt egy teszt, amiből megtudod, mekkora az EQ-d

Címlap / Életmód / Lélek / Itt egy teszt, amiből megtudod, mekkora az EQ-d

Korábban úgy vélték, az emberek intelligenciáját az IQ-szintjük határozza meg, mára viszont már számtalan szakértő beismerte, hogy sok esetben az érzelmi intelligencia még ennél is fontosabb. Sőt, az EQ a szerelem megtalálásában is kimondottan fontos!

Az érzelmi intelligencia egyik legfontosabb része a figyelmesség: lényegében az EQ úgy, ahogy van, arra világít rá, mennyire érzed át mások élethelyzetét. Márpedig, ha képes vagy annyira beleképzelni magadat a másik helyébe, mintha egyek lennétek, akkor óhatatlanul is hatalmas fegyvert kapsz a kezedbe.

Töltsd ki az alábbi tesztet és megtudod, hogy neked mennyire magas az EQ szinted:

0%

Már harmadszor kell visszahívnod ugyanazt a szerelőt, mert újból és újból hibát jelez a mosogatógéped. Milyen stílusban beszélsz vele?

Általánosságban véve milyen a hangulatod?

Mindenki életében vannak nehézségek, váratlan feladatok. Mit gondolsz, te mennyire veszed könnyedén ezeket az akadályokat? Milyen gyorsan tudsz velük megbirkózni?

A legjobb barátnőd egy nem túlságosan felelősségteljes döntés meghozatalára készül. Hogyan reagálsz?

Az unokatestvéred veled szeretné megünnepelni a szülinapját, és ragaszkodik egy olyan szórakozóhelyhez, ahova te nem szívesen mész, mert unalmasnak találod. Végül beadod a derekadat, de amikor megérkeztek, pang a tánctér – mit teszel?

Bár pontos időt nem mondtál az érkezésedet illetően, úgy alakult a napod, hogy később érsz haza a vártnál. Tájékoztatod erről a szerelmedet?

Éppen a Postán fizeted a csekkeket, amikor az egyik ismerős dolgozó szól neked, hogy az anyukádnak jött egy csomagja.
Mit teszel?

Érzelmi intelligencia teszt - Mennyire magas az EQ-d?
Átlagon aluli
Sajnos az érzelmi intelligenciát illetően nem szerepeltél kiemelkedően, de ezt bizonyára érzékeled is a hétköznapjaid során. Gyakran vagy feszült, mérges, alapvetően pesszimista a hozzáállásod és kicsit olyan, mintha haragudnál az egész világra. Ez alkalmanként párosul egy kis önzéssel, és ha arra is hajlamos vagy, hogy kárörvendő legyél, akkor bizony nem telnek túl felszabadultan a napjaid. Nehezedre esik, hogy beleképzeld magadat mások helyébe, de ezen szerencsére tudsz javítani. Ideje elkezdened egy kicsit többet beszélgetni az ismerőseiddel, családtagjaiddal, mert abból tudsz a legtöbbet tanulni, ha megismered az ő álláspontjukat.
Átlagos
Úgy cselekszel, ahogy a többség szokott, az érzelmi intelligenciád átlagosnak tekinthető. Megvannak a saját elképzeléseid, döntéseid, amikhez időnként makacsul ragaszkodsz, de tudsz engedni az elvárásaidból és a nézeteidből, ha a szükség úgy hozza. Nem reagálsz hiperérzékenyen az átlagos, hétköznapi dolgokat tekintve, ami gyakran sokkal inkább előny, semmint hátrány. A türelmeden egy kicsit érdemes lenne javítanod, mert rengeteg kellemetlen bosszúságtól kímélhetnéd meg magadat, ha kevesebbet mérgelődnél az egyébként gyorsan és viszonylag könnyen megoldható kérdéseken.
Kiemelkedő
Kiemelkedően figyelmes vagy és nagyon jól átlátod mások élethelyzetét, lelkivilágát és álláspontját is. Szinte játszi könnyedséggel gondolkozol mások fejével és olyan, mintha érzékeny szenzorokkal le tudnád tapogatni, mikor kell csendben maradnod, vagy éppen cselekedned. Nagyon figyelsz arra, hogy ne bánts meg másokat, arra pedig főleg ügyelsz, hogy ne húzd keresztül a számításaikat. Magas az érzelmi intelligenciád, ami ugyan sokszor extra érzékennyé tehet, de számos pozitív, előnyös vonatkozása van az életedre nézve.

Oszd meg az eredményed:

Olvasnál még az érzelmi intelligenciáról? A következő cikkeket ajánljuk neked:

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!