Teszt: Hajlamos vagy a hólyaghurutra?

Póta Szilvia
Írta: ,

A különböző húgyúti fertőzések sok nő életét megkeserítik. Szerencsére kellő odafigyeléssel megelőzheted a bajt! Töltsd ki tesztünket, hogy megtudd, melyek a leggyakoribb hajlamosító tényezők és mire kell odafigyelned, ha szeretnéd elkerülni a hólyaghurut okozta kellemetlen tüneteket!

A felnőtt nők 40-50%-a élete során legalább egyszer átesett már húgyúti fertőzésen, és a statisztikák szerint minden ötödik nőnél évente egyszer előfordul ilyen betegség. A húgycső külső nyílása, a hüvelybemenet és a végbélnyílás közelsége miatt ugyanis a kórokozók akadálytalanul megtelepedhetnek a húgycső közelében, ahonnan igen könnyen elérik a hólyagot is.

Az így kialakult hólyaghurut rendkívül fájdalmas és kellemetlen tud lenni. A tünetek között szerepel a sűrű vizelési inger, a vizeletürítés közbeni égő, csípő érzés, valamint az alhasi fájdalom. A gondot csak fokozza a tény, hogy gyakran, még ha ki is lábalunk a betegségből, az rövidebb-hosszabb időn belül ismét visszatérhet. A fertőzés kialakulásának ugyanis számos tényező kedvez.

1/12 Melyik korcsoportba tartozol?


2/12 Milyen gyakran élsz szexuális életet?


3/12 Milyen gyakran fogyasztasz nyers gyümölcsöt, zöldséget?


4/12 Mennyi folyadékot fogyasztasz általában egy nap?


5/12 Az itt felsoroltak közül hány fajta élelmiszert fogyasztasz napi szinten? Halfélék, szárnyas húsok, gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabona.


6/12 Milyen gyakorisággal sportolsz?


7/12 Milyen fehérneműt viselsz?


8/12 Hogyan tartod tisztán az intim testrészeket?


9/12 A nemi érintkezés után hogyan tisztálkodsz?


10/12 Hogyan öltözködsz ősszel illetve télen?


11/12 Hogyan védekeztek a pároddal az intim együttlétek során?


12/12 Szenvedsz bármelyik itt felsorolt betegségtől: cukorbetegség, vesekő, chlamydia, candida, esetleg más, szexuális úton terjedő betegség?