Te el tudod készíteni a tojást? Most kiderül!

Írta: ,

A tojás fontos alapvető élelmiszer. Egyik fő tápanyagunk, a fehérje elnevezése is a tojásfehérjéből származtatható. A tyúktojásban levő fehérjét a szervezetünk nagyon jól hasznosítja saját proteinjeinek felépítésében. Az összes élelmiszer közül ennek van a legmagasabb, 100%-os biológiai értéke. Ez azt jelenti, hogy 100 grammnyi tojásból a testünkben 100 gramm protein képződik. Tesztünkből egyebeket is megtudhatsz erről a fontos táplálékról.  

1/9 A lágy tojás főzési ideje a forrástól számítva…


2/9 A félkemény sárgájú főtt tojás a legegészségesebb. Mennyi ideig tart az elkészítése?


3/9 Amikor a tojás túl sokáig fő, milyen színű lesz a sárgája?


4/9 Mitől lesz könnyen hámozható a főtt tojás?


5/9 Melyik tojásfehérjéből lehet keményebb habot verni?


6/9 Ahhoz, hogy a felvert tojáshab keményebb legyen, ajánlatos adni hozzá…


7/9 Hogyan kell tárolni a megmaradt tojássárgáját, hogy ne száradjon ki?


8/9 Melyik állítás igaz?


9/9 Mennyi egy átlagos méretű tojás súlya?


Ingyenes Hírlevél

Iratkozz fel ingyenes heti hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb szépségápolási tippekről, egészséggel, szerelemmel, divattal és karrierrel kapcsolatos híreinkről!