Mennyit tudsz a paradicsomról?

Írta: ,

Te is azok közé tartozol, akik imádják a paradicsomot? Nyersen vagy inkább feldolgozva? Melyik fajtát fogyasztod a leggyakrabban? Tesztünkből felmérheted, hogy mennyit tudsz róla.

1/14 A szabadban termett paradicsom aromásabb és húsosabb, mint az üvegházi.


2/14 Magyarországon a paradicsomot sokáig nyersen fogyasztották, csak nemrég kez


3/14 A datolyaparadicsom íze édeskés.


4/14 A piros paradicsom édesebb a sárgánál.


5/14 A paradicsom inkább gyümölcs, mint zöldség.


6/14 Télen a konzerv hámozott paradicsom jobb alternatíva a rosszabb üvegházi va


7/14 A feldolgozatlan paradicsom több tápanyagot tartalmaz, mint a paradicsomsűr


8/14 Aszalt paradicsomot lehet otthon, a sütőben készíteni.


9/14 Az éretlen paradicsom bódító anyagot tartalmaz, ezért „szerelem almájának”


10/14 Őshazájában, Peruban még ma is gyomnövény.


11/14 A hűtőszekrényben, a hideg hatására sokáig megőrzi az aromáját.


12/14 A Lucullus paradicsom alakja hosszúkás.


13/14 A lila paradicsom színét ugyanaz az anyag adja, mint az áfonyáét.


14/14 A fekete paradicsom szuperélelmiszer, mert nagyon sok betegség ellen jó.


Ingyenes Hírlevél

Iratkozz fel ingyenes heti hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb szépségápolási tippekről, egészséggel, szerelemmel, divattal és karrierrel kapcsolatos híreinkről!