Érzelmi intelligencia teszt - Mennyire magas az EQ-d?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Érzelmi intelligencia teszt - Mennyire magas az EQ-d?

Az érzelmi intelligencia sokszor legalább annyira fontos kérdés az életünkben, mint az IQ-nk. Sőt, néha talán még fontosabb is. Fejlesztésére már gyermekkorban nagy figyelmet kell fordítani, de felnőttkorban sem lehetetlen kihívás magasabba szintre hozni. A te EQ-d vajon milyen szinten van? Az alábbi teszt segítségével kiderítheted!

1/7 Már harmadszor kell visszahívnod ugyanazt a szerelőt, mert újból és újból hibát jelez a mosogatógéped. Milyen stílusban beszélsz vele?


2/7 Általánosságban véve milyen a hangulatod?


3/7 Mindenki életében vannak nehézségek, váratlan feladatok. Mit gondolsz, te mennyire veszed könnyedén ezeket az akadályokat? Milyen gyorsan tudsz velük megbirkózni?


4/7 A legjobb barátnőd egy nem túlságosan felelősségteljes döntés meghozatalára készül. Hogyan reagálsz?


5/7 Az unokatestvéred veled szeretné megünnepelni a szülinapját, és ragaszkodik egy olyan szórakozóhelyhez, ahova te nem szívesen mész, mert unalmasnak találod. Végül beadod a derekadat, de amikor megérkeztek, pang a tánctér – mit teszel?


6/7 Bár pontos időt nem mondtál az érkezésedet illetően, úgy alakult a napod, hogy később érsz haza a vártnál. Tájékoztatod erről a szerelmedet?


7/7 Éppen a Postán fizeted a csekkeket, amikor az egyik ismerős dolgozó szól neked, hogy az anyukádnak jött egy csomagja. Mit teszel?