Teszt: Mennyire vagy most stresszes? Derítsd ki!

Teszt: Mennyire vagy most stresszes? Derítsd ki!

Címlap / Életmód / Lélek / Teszt: Mennyire vagy most stresszes? Derítsd ki!

A következő tesztből kiderül, hogy az elmúlt időszak mennyire merítette ki a tartalékaidat. Megtudhatod azt is, hogy jelenleg milyen mennyiségben van jelen az életedben a stressz.

0%

Ha visszagondolsz az előző napodra: volt, hogy kiabáltál, mérgelődtél, idegeskedtél?

Melyik állítás igaz rád az alábbiak közül?

Végre el tudtok menni a szerelmeddel a kedvenc éttermetekbe, ám az ajtón egy tábla fogad: „A mai napon zárva”. Hogyan reagálsz?

Alapvetően milyennek gondolod a hozzáállásodat, életfelfogásodat?

Mi jellemző az alvási szokásaidra az alábbiak közül?

Manapság szinte mindenkivel történnek olyan dolgok, amikre nincs ráhatásunk. Pl. maszkviselés, korlátozások, stb. Hogyan tudod ezeket elfogadni?

Új kihívás, extra feladatok elé nézel a munkahelyeden: milyen érzések keringenek benned?

Mennyire vagy most stresszes? Derítsd ki!
Iszonyúan stresszes vagy

Túlságosan stresszes most az életed, de ezzel minden bizonnyal tisztában is vagy. Sokak feje fölött csaptak össze a hullámok az elmúlt időszakban és úgy érzed, egyre csak tornyosulnak a feladatok, a kihívások, nem is csoda, ha idővel már azon aggódsz, nem fogod tudni teljesíteni őket. Ez a stresszes életvitel minden bizonnyal az egészségedre is hatással van – még, ha aktuálisan nem is tapasztalod a következményeit. Könnyű mondani, de tényleg minden lehetőséget meg kellene ragadnod ahhoz, hogy kicsit lazítani tudj.
Stresszes vagy, de uralod a helyzetet

Ahogy másoknak, úgy neked is stresszes most az életed, sok mindent újra kellett gondolnod, más szemszögből kellett megközelítened az elmúlt évben. Ezeket az akadályokat úgy tűnik, nagyon jól vetted, de természetesen a stresszt te sem úszhattad meg. Ennek ellenére nem csúsztál le a lejtőn, bár gyakran vagy mérges és ideges, azért nem léped át azt a határt, ami miatt komolyan aggódnod kellene. Persze, amint van rá lehetőséged, neked is érdemes lenne lazítanod, pihenned, tudatosan tenned azért, hogy még könnyebben kezelhesd a stresszes élethelyzeteket.
Jelenleg nem vagy túlságosan stresszes

Kész csoda, hogy vannak még olyanok, akik ilyen nehéz körülmények mellett is meg tudják őrizni a hidegvérüket, pedig te közéjük tartozol. Nem arról van szó, hogy sosem vagy ideges, mérges, vagy te ne bosszankodnál semmin, de mesterien őrzöd a hidegvéredet. Mindig mérlegeled, az adott problémának hosszútávon milyen következményei vannak, és emiatt pontosan tudod, „érdemes-e” miatta aggódnod, stresszelned. A hétköznapi gondok legyőzésében sokat segít az alapvetően realista-optimista beállítottságod, téged ez lendít át a nehéz helyzeteken.

Oszd meg az eredményed:

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást