Teszt: Mennyire fontos számodra, hogy mit gondolnak rólad mások?

Teszt: Mennyire fontos számodra, hogy mit gondolnak rólad mások?

Címlap / Életmód / Lélek / Teszt: Mennyire fontos számodra, hogy mit gondolnak rólad mások?

De vajon mi a helyzet a távolabbi ismerősökkel, vagy úgy általában a környezetünkkel? Téged mennyire foglalkoztat, mit gondolnak rólad mások?

0%

Elképzelhetőnek tartod, hogy bejelentés nélkül meglátogasd az egyik legjobb barátnődet?

Nagyon fontos számodra az a szerep, amit feleségként töltesz be. Hogyan reagálsz, ha ismerősök megjegyzést tesznek pl. az otthonotok tisztaságára?

A kolléganőd javaslatot tesz arra vonatkozóan, szerinte hogyan végezhetnéd hatékonyabban a munkádat. Mit gondolsz erről?

A barátnőid közül mindenki feliratkozik egy népszerű divat blog frissítéseire, te viszont még nem is hallottál erről a portálról. Mit teszel?

Mit gondolsz, mennyire hatnak rád az aktuális irányzatok? Pl. mennyire érdekelnek a különféle kihívások, életmód praktikák, „divatos” márkák?

Elképzelhetőnek tartod, hogy szülés után nagyon rövid időn belül bikinit fogsz hordani?

Van egy férfi a baráti körödben, aki nagyon felkeltette a figyelmedet, és jól láthatóan te sem vagy semleges számára. Azonban ő az egyik legjobb barátnőd exe… Mit teszel?

Teszt: Mennyire fontos számodra, hogy mit gondolnak rólad mások?
Túl sokat adsz mások véleményére

Teszt: Mennyire érdekel, mit gondolnak rólad mások?

Sajnos te azok közé tartozol, akik túl sokat adnak mások véleményére, és nagyban függsz attól, mit gondol rólad a környezeted. Fontos szempont számodra, hogy megfelelj a vélt, vagy valós elvárásoknak, legyen szó a kollégáidról, a családodról, vagy úgy általában a környezetedről. Nem csoda, hogy így érzel, manapság a csapból is az folyik, hogyan felelhetnénk meg annak az ideálnak, ami tökéletesen kimeríti a fogyasztói társadalom igényeit… Azonban, ha nem csak tárgyi dolgokban próbálsz megfelelni ezeknek az elvárásoknak, hanem lelki szinten is, az már tényleg a minőségi életed rovására mehet. Ha számodra nagyon sokat nyom a latban mások véleménye, akkor az negatív hatással van az önbizalmadra, az egyéniségedre, és úgy általában az életedre. Érdemes lenne elgondolkoznod, hogyan tudnál ezen változtatni, mit tehetnél azért, hogy ne tartsd ennyire fontos dolognak – adott esetben – vadidegenek gondolatait.
Pont annyira foglalkozol másokkal, amennyire kell

Teszt: Mennyire érdekel, mit gondolnak rólad mások?

Ügyesen lavírozol a két véglet között, ezért alapvetően harmonikusnak tekinthető az életed ezt a kérdést illetően. Nem állíthatjuk, hogy egyáltalán nem foglalkozol mások véleményével, de azt sem, hogy ez tenné ki az életedet. Általánosságban kijelenthetjük, hogy érdekel, a közvetlen szeretteid, ismerőseid mit gondolnak rólad, hogyan vélekednek az adott kérdésről, de csak azért nem adod fel önmagadat, hogy az általuk felállított elképzeléseknek megfelelj. Ennek érdekében még komoly vitákba is hajlandó vagy belemenni. Mivel nem probléma számodra, hogy nem értetek feltétlenül egyet, és nem érzed úgy, hogy csak azért követned kell valakit, valamit, mert a többiek így tesznek, nem zavar, ha mások megsértődnek a véleményeden. Megvizsgálod a témát az ő szemszögükből is, de végül az számít majd, amit te gondolsz, és ez így is van rendjén. Ha arra is tudsz figyelni, hogy eközben ne bánts meg senkit, igazán követendő példa lehetsz mindenki számára.
Egyáltalán nem adsz mások véleményére

Teszt: Mennyire érdekel, mit gondolnak rólad mások?

Nagyon elevenen él benned a tudat, ami szerint mások csak és kizárólag irányítani próbálnak a véleményük által. Ez részben igaz, és szerencsés is, hogy felismerted, azonban azt nem mondhatjuk, hogy mindig, minden esetben hátsó szándék áll az emberek véleménye mögött. Jó, ha nem teszi tönkre a napodat az, ha pl. a kollégád szerint valamit rosszul csinálsz, de ha egyáltalán nem foglalkozol az építő kritikával, vagy az észrevételekkel, akkor az idővel a csapatmunka rovására is mehet. Tényleg vannak olyan megnyilvánulások, vélemények, amikre egyáltalán nem kell adnod, azonban fel kell ismerned, ha a megszólalás mögött jótékony szándék áll, vagy olyasvalami, ami pozitív hatással lehet a te jövődre is. Valószínűleg az alapvető hozzáállásodon kellene egy kicsit változtatnod, mert most messze nem vagy optimista, de még realista sem – sokkal inkább a pesszimizmus és a passzív ellenállás jellemez. Ez sajnos nem túl termelékeny tanácsadó, legalábbis nem hosszútávon.

Oszd meg az eredményed:

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást