3 apró testi változás, ami elárulja a korodat – Akkor is, ha letagadnád

3 apró testi változás, ami elárulja a korodat – Akkor is, ha letagadnád

Címlap / Stílus / Arc / 3 apró testi változás, ami elárulja a korodat – Akkor is, ha letagadnád

Sajnos olyasmi ellen küzdünk, ami kivédhetetlen: az öregedés és annak nyomai egy természetes folyamat részét képezik. A maga módján mindenki küzd a változás ellen, aki erre vágyik és megteheti, kés alá fekszik, aki nem, az otthoni praktikákkal próbálkozik.

Azonban nem alapvető, hogy mindenáron harcoljunk a korunkkal, csakis talpig sminkben, frissen érkezve a plasztikai sebésztől és mesterséges filterekkel felturbózva pózoljunk a neten… Ha néhány apró területre fokozott figyelmet fordítasz, akkor könnyedén letagadhatsz majd pár évet a korodból – persze csak akkor, ha ez a vágyad. 

Szempillák és szemöldök

Az életkor előre haladtával az ösztrogénszint természetes módon csökken. Ám ez a hormon nem csak a női test működéséről, a szépségről és fiatalságról is gondoskodik. Csökkent szintje megmutatkozik abban, hogy az arcunkon levő, esztétikáért felelős szőrzet kikopik, megritkul.

A szempillák kevésbé sűrűek, de a szemöldök is elvékonyodik, halványabbá válik. Ezek ellen manapság már nagyon könnyű tenni, hiszen rendkívül jó kozmetikai termékek, valamint tartós eljárások is a rendelkezésünkre állnak. Azonban ahogy huszonévesen fontos az esztétikum, úgy idősebb korban különösen lényeges, hogy ne ess túlzásokba.

Egy kis extra „rásegítés” kozmetikai tetoválás formájában, vagy tartós megoldás pl. műszempilla esetében nem azt jelenti, hogy méterekről süt rólad a mesterkélt összhatás. A természetesség megőrzésére annál jobban kell figyelni, minél idősebb vagy, hiszen úgy tűnik egyre inkább kompenzálásnak, „pániknak” a kiegészítő megoldás. 

Természetesebb megoldás, ha mindig gondosan ápolod a szemöldöködet és a szempilláidat. Segít, ha utóbbiakat nem göndöríted, a szálakat pedig rendszeresen hidratálod szérumokkal, tápláló balzsamokkal. 

istockphoto

Átalakuló hajkorona

Az ősz hajszálak az öregedés legkézenfekvőbb jelének bizonyulnak, azonban ezzel a „problémával” a legkönnyebb felvenni a harcot: elegendő festeni a szálakat. Nagyobb kihívást jelent a hajszálak megritkulása, azok elvékonyodása, hiszen így csökken a haj mennyisége, a fejbőr feltűnőbbé válik, ami bizony nem egy életteli, fiatalos megjelenést biztosít. 

A legtöbb, amit tehetsz, hogy továbbra is gondosan ápolod a frizurádat, rendszeresen hidratálod, használsz hajpakolásokat és lehetőleg kerülöd a drasztikus beavatkozásokat, mint amilyen pl. a teljes színváltás. Egyébként sokszor az is öregít, ha nagyon ragaszkodsz a festett hajszínedhez.

Lehet, hogy érdemes próbát tenni a természetes árnyalatokkal, amiket akár melír segítségével különlegesebbé tehetsz. Az új frizura is sokat segíthet, nem véletlenül váltanak idősebb korban rövid fazonra a nők. Ennek nem csupán a megszokás az oka, hanem az is, hogy a rövidebb szálakkal, a megfelelő vágással könnyebb dúsabb hatást elérni. 

Változások az arcon

Mesterséges beavatkozások nélkül is akadnak olyanok, akik szinte semmit sem öregszenek az évek előre haladtával. Rengeteg számít az életmód, az étrend, valamint a genetika és bizony az is, milyen az illető arcberendezése. Ahogy múlnak az évek, úgy megjelennek a ráncok – ez óhatatlan. Azonban nem csak a kisebb-nagyobb redők mutatják meg a korunkat, hanem az arcunk egyéb elváltozásai is.

Mivel a testünk átalakul, óhatatlan, hogy hasson rá a gravitáció. Ez az arcon úgy jelenik meg, hogy az orrunk sokszor hosszabbnak és terebélyesebbnek hat, az ajkaink kevésbé kontúrosak lesznek és el is vékonyodnak. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy úgy általában az arcunk is kevésbé feszes, akkor bizony nem egy különösen fiatalos kép tűnik elénk. Ám nem is kell, hogy negyvenévesen tizenötnek nézzünk ki – de mit lehet tenni?

A kozmetikai kezelések, a masszázs csodát tehetnek, emellett érdemes elsajátítani a kontúrozás technikáját, hiszen azzal optikailag rengeteget lehet javítani az összhatáson. Érdemes nagy figyelmet fordítani az UV-védelemre és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztására sem lehet elég hangsúlyt fektetni. Utóbbiak segítenek az olyan elváltozások elfedésében is, amik szintén tovább öregítik a bőr látványát. Ilyenek pl. a májfoltok, a hangsúlyosabbá váló anyajegyek, esetleg a felbukkanó szemölcsök.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

1 hozzászólás

  • Háry László
    2022.05.25., 17:16

    Jó négy évtizede az öregedéstől rettenetesen tartó országos főnökasszonyunk büszkén mutogatta a nyugatról aranyáron beszerzett hormon tartalmú kenceficéket. Amikor kiment a szobából egyik helyettese kajánul megjegyezte: ha a hormonok a véredből fogytak ki-Évike- b…..hatod a kenőcseidet…!

    Válasz

Írj egy hozzászólást