Életmód / Ezotéria

Testi és lelki blokkok oldása – Próbáld ki az energetikai masszázst!

Testi és lelki blokkok oldása – Próbáld ki az energetikai masszázst!

Aki nyitott spirituálisan, tudja, hogy az emberi test nem csak fizikai síkon épül fel, hanem hozzátartozik egy úgynevezett energetikai test is, melynek középpontjai a csakrák. A rendszeres sport fizikai egészségünk megőrzéséhez nélkülözhetetlen, de a teljes harmóniához az energetikai test karbantartása éppen olyan fontos. Léteznek rá különböző módszerek, légző- és tisztítógyakorlatok, de masszírozással is serkenthető az energiaszint helyreállítása – egyes válfajaiban érintés nélkül is.

Testünkön egy összefüggő energiarendszer fut végig, melynek fő energiaelosztó pontjai a csakrák –  gyökér-csakra, szakrális-csakra, köldök-csakra, szív-csakra, torok-csakra, homlok-csakra, korona-csakra –, de számos mellékcsakra is dolgozik azon, hogy testi-­lelki egészségünk maradéktalanul megvalósuljon. Ha ezek elakadások nélkül, tisztán végzik a dolgukat, fenn tudják tartani a külvilághoz is kapcsolódó energetikai egyensúlyt, ha azonban fizikai szinten gyulladás, fájdalom vagy bármilyen tünet jelentkezik, az azt jelzi, hogy tested energiarendszerében valamilyen blokk, működési probléma van.

Ezek feloldására kiválóan alkalmas a masszázs – az alábbiakban bemutatunk néhány technikát, amelyek bárkinek bármilyen állapotában és életkorában segíthetnek helyreállítani a felborult egyensúlyt.

Az ősi eredetű Shiatsu­-masszázs

A siacunak ejtendő japán, ma is dinamikusan fejlődő műfaj alapvetően a hagyományos kínai orvoslásra épül. A terápia alkalmas különböző betegségek gyógyítására, az energiaszint, életerő növelésére, a vitalitás, fiatalság megőrzésére, valamint kiválóan megfelel műtétek utáni rehabilitációs kezelésnek is.

A shiatsu ‘ujjnyomást’ jelent, hiszen tradicionális akupresszúrás technikával ér el eredményt: egy kellemes, ruhán keresztül történő masszázs keretében egyúttal tudomást szerzünk fizikai állapotunk – izmaink, belső szerveink – állapotáról, amiből pedig következtetni lehet a lelki eredetű okokra is. A modern shiatsu az emberre testi­-szellemi-­lelki egységrendszerként tekint, így a kezelés a testi tünetek megszüntetésén túl belenyúl az egész, komplett rendszerbe, és mélyreható belső változásokat idéz elő, vele együtt pedig egy jobb, minden szinten egészségesebb életet.

Bizonyos esetekben nem ajánlott, úgyhogy mindenképpen tájékozódj felőle, mielőtt bejelentkeznél egy kezelésre!

Bowen­-technika, érintéssel vagy anélkül

A terapeuta a vékony ruhával borított test bizonyos részein speciális mozdulatokat végez el, melyek által sikerül újrahangolni az agyban kikapcsolt vagy helytelenül működő idegpályákat. Ezek a fogások konkrét izmokra, kötőszövetekre irányulnak, amelyek képesek a testi-­lelki sérülések, problémák gyógyító folyamatát beindítani.

A teljesen fájdalommentes kezelés célja, hogy megszabadítson a feszültségtől. Azellazult állapotban a szervezet regenerálja magát – ez az öngyógyító folyamat segít visszaállítani a test természetes, egészséges egyensúlyát. A Bowen-kezelés alkalmas ellazulásra, feltöltődésre, de hatékony évek óta tartó akut problémával szemben is.

Metamorf-­masszázs

Elnevezése a görög eredetű metamorfózis szóval áll kapcsolatban: átalakulást, változást jelent. Speciális, lelki blokkokat oldó technikával dolgozik, amely a láb, a kar és a gerinc reflexpontjain elvégzett lágy érintésekkel oldja ki az elakadásokat. A finom, külső beavatkozás energiahullámokat indít el, melyek lebontják az egészségünk útjában álló gátakat, kisimítják az elakadásokat.

A kezelés segít az előző életekből cipelt tudatalatti, akadályozó emlékek feloldásában, valamint a magzati korban és a születés utáni életben kialakult lelki blokkok oldásában is. Jótékonyan kezeli a pszichoszomatikus tüneteket, és az összes fizikai betegség sikeres kezeléséhez is hozzájárul.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást