Tényleg van fogyasztásra alkalmas fehérje a spermában és a hüvelyben?

Tényleg van fogyasztásra alkalmas fehérje a spermában és a hüvelyben?

Címlap / Szerelem / Szex / Tényleg van fogyasztásra alkalmas fehérje a spermában és a hüvelyben?

Szervezetünk fehérjebevitelét számos finom élelmiszer útján tudjuk pótolni. Az utóbbi időben a közösségi média oldalakon rengeteg fals hírt lehet olvasni a sperma és a hüvely fehérjetartalmáról, és arról, hogy mennyire áldásosan fog hatni ránk, ha orális kényeztetés útján a keletkezett mellékterméket „fogyasztjuk el”.

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Sok pletyka kering az internet bugyraiban, miszerint az emberi spermában és a hüvelyben több fehérje van, mint gondolnánk. Érdekes felvetés, hiszen az ember nem gondolkozik nap, mint nap azon, hogy a szervezete számára ideális fehérjemennyiséget szexuális úton pótolja. Amennyire nevetségesen hangzik ez az elmélet, olyan nagy jelentőséget kapott az elmúlt időszakban a közösségi médiában.

A fehérje és a hüvely közötti összefüggés

Felice Gersh szülésznő szerint nagyon vicces felvetés, hogy hüvelyünk rengeteg értékes fehérjét tartalmaz. A hüvelyváladékban számos jótékony anyag megtalálható, de fehérjéről nem szól a fáma. Női nemi szervünkben sok hasznos baktérium van, és ne felejtsük a hüvelyváladékot sem, mely számos funkciót hivatott betölteni.

A hüvely falán folyadékok haladnak át, melyek elektrolitokat és kis mennyiségű fehérjét tartalmaznak – többek között egyfajta antitestet. Maga a fehérje szó azonban ne tévesszen meg senkit, mert Dr. Gresh szerint köze sincs a jótékony fehérjéhez, melynek a szervezetünknek szüksége van a mindennapok során. Az esetleges orális együttlétek alkalmával a partnerbe kerülő fehérjék végeredményben semmit sem tesznek hozzá a táplálkozási szükségleteink kielégítéséhez.

A hüvelyváladék valójában többnyire szénhidrátokból és egyéb vegyületekből áll” – mondja Cindy Duke, MD, nőgyógyász. Ennek ellenére azonban ebben a testnedvben nincs olyan tápérték, ami előnyös lehetne egy másik személy étrendi bevitele szempontjából.

Egy szó, mint száz, hogyha hiányban szenvedünk, a jótékony fehérjét inkább élelmiszerek útján pótoljuk a szervezetünkben, például tejtermékek, hüvelyesek, tojás és különböző husok segítségével.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!