Minden csak megszokás kérdése: a tengerentúlon csodabogárként néznek arra, aki majonézzel eszi a sült krumplit, mi pedig nem értjük, miért ropogtatnak az amerikaiak csipszet a szendvicsük mellé. De a furcsaságnak is vannak azért különböző szintjei. Az alábbi élelmiszerkombók nálunk egyértelműen kiakasztották a bizarr-mérleget.
VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
1/5 Kóla tejjel
Hogy a britek egy kevés tejet öntenek a fekete teába, manapság már keveseket lep meg, sőt idehaza is akadnak, akik így készítik el a reggeli italt. Na de a kóla, az azért egészen más helyzet.
Pedig időről időre felbukkannak a neten a videók vagy beszámolók azoktól, akik állítják: nem csak egy reakciókat kiváltó poszt kedvéért isszák így a szénsavas üdítőt, a tejes kóla nekik mindennapos csemege, mint másoknak mondjuk a habos kakaó.
Nekünk személy szerint a gondolattól is feláll a szőr a hátunkon, de a netes beszámolók szerint aki egyszer kipróbálta, az szinte kivétel nélkül megszerette a tejes kólát… Hát, egészségükre!
A mogyoróvajat sokáig csak az amerikai filmekből ismertük idehaza, de nagyobb élelmiszerboltokban már gond nélkül beszerezhető a proteinben gazdag, krémes finomság.
Banánnal, almával jól működik, na de hogy savanyú uborkával…? Pedig vannak, akik esküsznek rá, hogy a mogyoróvajas, savanyú ubis szendvicsnél nincs finomabb uzsonna.
Ha kipróbálnád, mi nem állunk az utadba, de azt javasoljuk, inkább otthon kísérletezz, és ne rögtön a munkahelyi ebéded helyett csomagold el a szendvicset. Lehet, hogy kicsit furán néznének rád az irodában.
Oké, ha van valami a listán, amiről el tudjuk képzelni, hogy működik, akkor az ez a kombináció, bár lássuk be, hogy azért ehhez is kell némi fantázia.
Végül is a krémsajtból édesség is szokott készülni, a mézes gabonapehely is édes, szóval talán nem annyira elképzelhetetlen, hogy ha tej helyett krémsajtba kevered a gabonapelyhet, akkor annak a végén tényleg jó íze lesz. Ami elriaszt minket, az inkább a gondolat, hogy valaki nagykanállal eszi a krémsajtot, és még egy adag cukros müzlit is hozzákever.
Lehet, hogy finom, de hogy nem egészséges, abban biztosak vagyunk.
Ha már a gabonapelyheknél tartunk, itt van még egy érdekes kombináció: müzli, de tej helyett narancslével. Mi van az emberekkel??! A kólába citrus helyett tej kerül, a müzlivel meg éppen fordítva? Vagy az is lehet, hogy mi csináltunk valamit rosszul eddig?
Végül is, ha jobban megnézed a gabonapelyhed csomagolását, több dobozon is ott szerepel az utasítás: fogyaszd tejjel, joghurttal vagy gyümölcslével.
Úgy tűnik, vannak, akik nem csak komolyan vették a dolgot, de így is preferálják a reggelijüket.
Azt tudjuk mi is, hogy az édes és a sós valójában meglepően jó párost alkot együtt, elég csak például a sós karamellára gondolni.
De hogy mekkora rajongótábora, sőt egyenesen kultusza van a fagylaltba tunkolt sült krumplinak, az még bennünket is meglepett. Hideg és meleg, ropogós és lágy, édes és sós: vannak, akik csak azért járnak gyorsétterembe, hogy a bizarr élvezetnek hódoljanak, mások már a gondolatát sem szeretik a két étel kombinálásának.
Egy biztos, a fagylaltos krumplit csak őszintén imádni vagy gyűlölni lehet, átmenet nem igen akad.