Amit nagyon jó lett volna tudni, mielőtt elvesztem a szüzességem – A lányomnak elmondom!

Amit nagyon jó lett volna tudni, mielőtt elvesztem a szüzességem – A lányomnak elmondom!

Címlap / Szerelem / Szex / Amit nagyon jó lett volna tudni, mielőtt elvesztem a szüzességem – A lányomnak elmondom!

Nem csoda, hogy csalódtál, ha a filmekben látott hatalmas és közös orgazmusra számítottál. Évek múltán is bőven van mit tisztába tenni, annyi tévhit lengi körül a témát.

Valójában nem számított, az vagy-e

Mielőtt megtörtént a dolog, valószínűleg úgy érezted, hogy mindenki csak a szexről beszél, és folyton csinálja is – tehát te vagy az egyetlen, aki kimaradt belőle. De hidd el, nem te voltál az utolsó szűz lány a földön. Az érintetlen állapot igazából csak a saját magad számára lehetett fontos, ám remélhetőleg kitűnő apropóval szolgált arra, hogy tényleg olyan tapasztalattá tedd az első alkalmat, amilyet megálmodtál korábban.


Az 5 leggyakoribb tévhit a szüzességről


A pasit azonban feltehetően korántsem érdekelte annyira, hogy a legelső sorszámot húzta. Az pedig tuti biztos, hogy egyáltalán nem zavarta. Akkor miért is kellett annyit aggódni miatta? Mivel itt ösztönökről van szó, a „végzetes” bénázás lehetősége eleve ki volt zárva…

Nem is biztos, hogy az voltál

Írtunk már róla korábban, hogy még véletlenül sem egyértelmű a szüzesség definíciója. A köznyelvben ugyan az első hüvelyi közösüléssel járó aktust megelőző állapotot jelenti, de valószínűleg már előtte sejtetted, hogy a szexnek vannak más formái is. Vannak, akik az orális és az anális együttlét nyújtotta örömöket maximálisan igyekeznek kihasználni – vajon ők szüzek még?

És mi a helyzet azokkal, akiknek valamilyen mechanikai hatás következtében már kamaszkor előtt kitágult a nyílás a szűzhártyájukon, például sport vagy tamponhasználat miatt? A szüzesség elvesztése tehát szinte mindenkinél egy évekig tartó folyamat.

Még mindig meglehet a szűzhártyád

A szűzhártya – orvosi nevén a hymen – a női test egyik leginkább félreértelmezett pontja. A hiedelemmel ellentétben ugyanis nem fedi el a hüvelybemenetet. Ha így volna, a menstruációs vér is bizony odabent ragadna. Ne a fül dobhártyájához hasonló képződmény jelenjen meg a lelki szemeid előtt, hanem inkább több rétegnyi rugalmas szövet, ami folyamatosan tágul, és idővel teljesen „félrehúzódik” az útból.

Nem lehet kilyukasztani vagy áttörni, ennélfogva rendszeres szexuális élet mellett is megmaradhat belőle valamennyi. Az első hüvelyi aktus közbeni esetleges fájdalom és vérzés a hirtelen tágulás számlájára írható.

Sosem kötelező szexelni

A magánélet egyik legbonyolultabb kérdése, hogy egy kapcsolatban mikor jön el az első együttlét ideje. Amíg szűz voltál, valószínűleg úgy képzelted, hogy egyszer csak megszólalnak majd az égi harangok, és tudni fogod, mikor van a kedveseddel egy ágyban a helyed. Emögött annyi igazság húzódik meg, hogy kizárólag a belső hangra érdemes figyelned, a külső elvárásokra egyáltalán nem.

Tinikorodban sem az számított, hogy a barátnőid szerint mikor „illik” megtenni, és most sem érdemes ebbe beleszólást engedni. Szexelni bármikor szabad, de sohasem kötelező – a recept mindössze ennyi.

Az elsőt csak kevesen élvezik

A szerelmes regényekben és filmekben minden szűzlány hatalmas közös orgazmussal pecsételi meg ártatlanságának elvesztését. Ehhez képest kiábrándító lehet a valóság, ami a nők többségének egy kis fájdalom, némi pumpálás, aztán meg a csodálkozás, hogy „jé, ez ennyi?”

Kezdjük ott, hogy még a tapasztaltabb hölgyek közül is csak kevesen élnek át pusztán a hüvelyi ingerlés hatására orgazmust, és erre még kevesebb esély lehetett, ha mindketten zöldfülűek voltatok.  Még véletlenül se érezd tehát magad defektesnek, amennyiben az első alkalom nem hozott tűzijátékos kéjérzetet! Tudod, itt is igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!