Életmód / Ezotéria

Téged a Mars irányít, vagy inkább az Uránusz? – Ilyenek a bolygók archetípusai

A nyugati asztrológiában a bolygók helyzete, jellege és mozgása ugyanolyan jelentőséggel bír, mint a 12 állatöv jegyeinek karakterisztikája. Az ember egyéniségére jellemző planéta befolyásolja a saját személyes horoszkópot, mint ahogyan a Hold is hatással van az árapályra, a viselkedésre vagy a hangulatra. Cikkünkből megtudhatod, hogy bizonyos embertípusok melyik bolygóval vannak asztrológiai kapcsolatban, és azok miként hatnak a személyiségre és az életútra.

Nap, ami mindenek centrumában áll

A Nap a Naprendszer központi eleme, a többi bolygó is körülötte forog. A Nap-jellegű ember erős személyiséggel és stabil egóval rendelkezik. Vezető típus, markáns hatással van a körülötte élőkre. Sugárzik belőle az életerő, kreatív és racionális egyéniség, ugyanakkor néha kicsit túl sok a környezetének.

Hold, amely fényt és utat mutat

A Hold világít, ciklusai és fázisai szabályozzák a földi időt is. Akit a Hold befolyásol, az az érzelmek embere. Előbb hallgat a szívére, mint az eszére. Remek megérzései vannak, igazi ösztönlény, aki felismeri a veszélyt és a hamisságot. Intuitív egyéniség, mindenben meglátja a szépet és a jót.

Merkúr, a kétarcú

A Merkúr kettős természetű bolygó, így a Merkúr-típusú emberre is jellemző az ambivalencia. Erőssége a kommunikáció, sokszor vállal mediátor szerepet emberek között. A többség hallgat a véleményére és tiszteli őt. Szeret emberekkel foglalkozni, de szigorúan őrzi a privát szféráját.

Olvastad már?  Februárban születtél? Ezt árulja el rólad a számmisztika

Vénusz, az érzelemdús

A Vénusz a szerelem bolygójaként ismert, és akire hat, az szerelem- és szeretetközpontú. Vonzzák őt az élet örömei, a jólétet és a megelégedettséget keresi. Mindenben hódol a szépségnek, ő maga is attraktív küllemű. Imádja a romantikát és a művészeteket, emellett fejlett esztétikai érzéke van.

Téged a Mars irányít, vagy inkább az Uránusz? – Ilyenek a bolygók archetípusai

Mars, az izgága

Mars a háború istene, a bolygó is a túl aktív, szinte mindig forrongó emberekre hat. A Mars-emberek magabiztosak és fegyelmezettek, mindenben kezdeményezők és a cél érdekében néha agresszívak. Eredményesek az életben, mert van akaraterejük, viszont néha hibáznak, mert a cél érdekében néha átgázolnak másokon.

Jupiter, a közösségi

A Jupiter az istenek királya. Aki a hatása alatt van, az a közösséget tartja szem előtt. Akár a saját egyéni céljait is feláldozza a köz érdekében. Önzetlen, nyílt és jószívű embernek tartják, akinek nincsenek ellenségei. Hatalmas kapcsolati tőkéje van, optimista és segítőkész, mindenki biztonságban érzi magát vele.

Szaturnusz, a célratörő

A Szaturnuszt komoly bolygónak tartják a csillagászok, képviseli a haladást és a hatékonyságot. Aki ide tartozik, az sikert sikerre halmoz és nincs előtte akadály. Állandóan képezi magát, a szellemét és a fizikumát is, sportos és vitalitással teli. Önmagának és szeretteinek biztos hátteret és fenntartható életstílust biztosít.

Olvastad már?  Jelek, hogy az univerzum üzenni próbál neked - lehet, hogy észre sem vetted őket eddig?

Uránusz, az extravagáns

Az Uránusz rendhagyó bolygó, aki pedig ide tartozik, az eltér a normától. Az excentrikus lázadás jellemzi az Uránusz-típust, aki mindig kilóg a sorból. Újító és haladó természetű, felszabadult és gátlástalan, ezért akadnak irigyei is. Néha nagy körülötte a káosz, de leleményessége felülmúlja a problémákat.

Neptunusz, a szabad szellemű

Neptun a tenger istene, a bolygó által befolyásolt emberre jellemző a szellem és psziché szabad áramlása, illetve a spiritualitás és a lelki harmónia. Aki ide tartozik, kedveli a misztikus dolgokat és hatalmas fantáziája van. Empatikus és toleráns, az emberek mentális segítőként, vezetőként tekintenek rá.

Plútó, a határozott

A Plútó komorabb entitású bolygó, és a hozzá tartozó emberekre is jellemző a komolyság és megfontoltság. Az ide tartozók szeretik a hatalmat, erősnek mutatkoznak minden szituációban. Profitorientáltak és befolyásosak, az ellenségeiknek nem kegyelmeznek. Ugyanakkor családcentrikusak, a szeretteik erős és megbízható embereknek tartják őket.

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást