Életmód / Receptek

Elő a zöldségekkel! 5 tavaszi főzelék, amiért rajongani fogsz

Elő a zöldségekkel! 5 tavaszi főzelék, amiért rajongani fogsz

Tavaszi, zöld finom főzelék

Direkt nem írtam egybe, hogy finom főzelék, mert most nem a klasszikus finomfőzelék receptjét osztom meg veled, hanem egy valóban finom, tavaszi vegyes főzelékét. A recept akkor született, amikor volt itthon egy kis spenót, egy kis spárga, egy kis brokkoli, egy kis karalábé és egy kis zöldborsó, de semmiből sem volt annyi, hogy egymagában elegendő lett volna az egész család számára. Összeütöttem hát valamit, ami az egyik kedvenc lett mindenkinél.

Hozzávalók 4 személyre:

  • összesen 1 kg zöldség vegyesen: spenót, zöldspárga, brokkoli, karalábé, zöldborsó  
  • egy csomó újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy kis vaj
  • 4-5 dl zöldség alaplé
  • 1 dl habtejszín 
  • 1 tk. kukoricakeményítő
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítése:

A vajon futtasd meg a hagymát, majd dobd hozzá a zúzott fokhagymát és egy kis sót is. Amikor összeesett a mix, önts hozzá egy kis alaplét, majd hagyd, hogy elfőjön róla. Add hozzá a tetszőlegesen felaprított zöldségeket, és kevergesd jól össze az alappal. Öntsd fel az alaplével, és főzd puhára, de még enyhén roppanósra a zöldségeket. Sózd, borsozd, és reszelj hozzá egy késhegynyi szerecsendiót. A habtejszínt keverd el a kukoricakeményítővel és egy-két kanál főzelékkel, majd add a többi főzelékhez. Feltétként jól megy hozzá a sima fasírt, vagy akár egy kis füstölt tofu grillezve.

 

Oldalak: 1 2 3 4 5

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást