Életmód / Receptek

Elő a zöldségekkel! 5 tavaszi főzelék, amiért rajongani fogsz

Elő a zöldségekkel! 5 tavaszi főzelék, amiért rajongani fogsz

Zsenge, kapros zöldborsófőzelék borsócsírával

A gyerekeim kedvence lett ez a főzelék, mióta csírával esszük. Aki eddig kipróbálta, mindenki imádta! A zöldborsó finom édessége és a csíra roppanóssága nagyon klassz elegyet alkot. Mi fokhagymás-sajtos pirítóssal szoktuk enni, de jól megy hozzá a főtt tojás és a tükörtojás is.

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 1 fej salottahagyma
  • 1 kg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • kb. 2 dl tej
  • kb. 2-3 dl zöldség alaplé
  • 1 tk. kukoricakeményítő
  • egy kis vaj
  • 1 csokor friss kapor
  • só, bors
  • zöldborsócsíra

Elkészítése: 

A vajon futtasd meg a nagyon apróra vágott salottahagymát egy kis sóval, majd rögtön jöhet hozzá a zöldborsó. Picit kevergesd, majd öntsd fel az alaplével, ízlés szerint sózd, borsozd. Amikor már majdnem puha a borsód, vágd apróra a kaprot, és azt is tedd a lábasba. A tejet és a keményítőt keverd össze, adj hozzá egy kis főzeléket, majd add hozzá a többi főzelékhez. Meg is vagy. A zöldborsócsírát tálaláskor tedd mellé, ahogy a fokhagymás-sajtos pirítósokat is. 

 

Oldalak: 1 2 3 4 5

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást