Életmód / Receptek

Elő a zöldségekkel! 5 tavaszi főzelék, amiért rajongani fogsz

Elő a zöldségekkel! 5 tavaszi főzelék, amiért rajongani fogsz

Tejfölös cukkinifőzelék sült kolbászmorzsával

Nálunk senki sem vega, de természetesen, ha te az vagy, a sült kolbászmorzsát elhagyhatod, és bármilyen, számodra kedves feltéttel helyettesítheted. Jól megy ehhez a főzelékhez például a sima burgonyaröszti, de akár egy fincsi édesburgonyatócsnit is el tudok képzelni mellé. 

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 1 szál póréhagyma 
  • 3 db nagyobb cukkini
  • 1-2 db burgonya
  • 2-3 db babérlevél
  • kb. 3-4 dl zöldség alaplé (vagy víz)
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek. fehérborecet 
  • a kolbászmorzsához egy szál kolbász (mi csípőssel készítjük, de bármilyen megfelel)
  • egy kis vaj

Elkészítése:

A vajon futtasd meg a póréhagymakarikákat, sózd meg kicsit. Amikor összeesett a hagyma, dobd rá a felkockázott burgonyát, és öntsd fel az alaplé felével. Főzd meg félig a krumplit, majd add hozzá a felkockázott cukkinit is, valamint a babérleveleket. Sózd, borsozd. Rotyogtasd a finomságot addig, amíg a burgonya teljesen megfő, és a cukkini sem ropog, de nem is főtt szét, hanem olyan harapható állagúvá vált.

A tejfölt és a fehérborecetet tedd egy késes aprítóba két nagyobb kanál főzelék kíséretében, és dolgozd össze. Ezzel öntsd nyakon a lábasban rotyogó főzeléked, így be is sűríted, nem lesz szükség más sűrítőanyagra. A kolbászmorzsához vágd karikára a kolbászt, piríts le, majd az aprítóban zúzd kissé össze. Ezzel, és petrezselyemmel megszórva tálald a cukkinifőzeléket.

 

Oldalak: 1 2 3 4 5

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást