Szerelem / Párkapcsolat

Regisztráltam egy társkeresőre – Máris akadtak volna sugar daddyk

Számítottam a bunkó, illetve a „küldj magadról pucér képet” kaliberű üzenetekre, de egyvalamire nem voltam felkészülve – nevezetesen a sugary daddy-kre.

Utoljára kb. nyolc éve regisztráltam ilyen oldalra és nem emlékszem, hogy kaptam volna ilyen jellegű ajánlatokat, de most jöttek, nem is egy. Először egy mackós külsejű, átlagos fiú írt, aki – miután udvariasan visszautasítottam a közeledését – felvetette, hogy esetleg lenne-e olyan összeg, amiért „eltöltenék vele egy éjszakát”. Természetesen iszonyúan felháborodtam és elküldtem melegebb éghajlatra, nem is értettem, hogyan gondolja ezt, hiszen már itthon is léteznek erre szakosodott weboldalak.

A srác nem győzött elnézést kérni, mint mondta, már nem egyszer sikerült megállapodnia lányokkal ilyen konstrukcióban erről a társkeresőről. Miután elszállt a mérgem, kicsit elkezdett mocorogni bennem az újságíró és finoman kérdezgetni kezdtem a tapasztalatairól. Elmondása szerint ő egy informatikusként dolgozó, egyszerű srác, aki évek óta nem talál magának barátnőt. Hivatásos prostituálthoz nincs gusztusa, így a sugar daddy-séggel próbálkozik, annak ellenére, hogy tudja, ez valahol majdnem ugyanaz.

Hangsúlyozta viszont, hogy nála nem a szex az elsődleges, az is fontos neki, hogy el tudjon beszélgetni egy lánnyal, vagy hogy el tudjon vele menni moziba, vacsorázni.

Mondhatni, azért fizet valakinek, hogy játssza el kis időre, hogy a barátnője. Ezt nagyon szomorúnak tartottam és – mivel tényleg nem tűnt léhűtőnek a srác – sok sikert kívántam neki a továbbiakban egy „igazi” barátnő megtalálásában, majd elköszöntem.

Olvastad már?  5 ok, amiért nem érdemes túl korán lefeküdnöd a pasival

Pár nap múlva szintén jött egy hasonló felkérés, ezúttal egy korombeli, harminc pluszos úriembertől. Ő egészen más karakter volt, mint a huszonéves, pocakos informatikus fiú, hiszen egy kigyúrt, sportkocsi előtt pózoló alfahím benyomását keltette és már az első pár üzenete is lehengerlő önbizalomról, sőt, már-már arroganciáról tanúskodott. Mivel itt már nem voltam úgy ledöbbenve, egyből elkezdtem kérdezgetni.

Ő büszkén hajtogatta, hogy pénzt ő még sosem adott nőnek, nála az ajándék a fizetőeszköz. Vagy vesz valami ékszert, táskát az aktuális hölgynek, vagy együtt elmennek ruhát venni és ő fizet.

Azt viszont ő is hangsúlyozta, hogy ez a kapcsolat nem csak a szexen alapul, hanem több annál.

Itt már kicsit elkezdtem én magam nyomozni, mert ki akartam deríteni, mennyire elterjedt ez a sugar daddy, sugar baby felállás nálunk, és azt kell mondanom, gyakoribb, mint gondoltam. Ugyan be volt állítva az adatlapomon álmaim férfijának felső korhatára, erre fittyet hányva befutott egy ötvenes vállalkozó is. Neki felesége és három gyereke volt, és nagyon bizonygatta, hogy nem bánnám meg, ha találkoznánk, mert „teljesítené a vágyaimat és nem lenne hálátlan anyagilag”. Kérdésemre válaszolva azt mondta, szereti a feleségét, mert remek anyja a gyerekeknek, de már évek óta nincs köztük szex és ő ezt így orvosolja. Állítása szerint már nem egy diákhitelt fizetett ki fiatal egyetemistáknak.

Olvastad már?  Mutatjuk, melyek a világ legnagyobb testű kutyái: némelyik inkább medvének tűnik

Amikor egyszer kísérletképpen én magam vetettem fel az oldalon egy férfinél, hogy lenne-e a sugar daddym, nem zárkózott el. Ő negyvenes, szintén jómódú, határozottan megnyerő külsejű férfi volt. Egyből felfedtem, hogy újságíró vagyok és csak kíváncsi voltam, hogyan reagál, de nem háborodott fel. Ő azt mondta, neki a munka az első és emiatt rendkívül elfoglalt, azt a kevéske szabadidejét pedig, ami van, inkább a haverjaival vagy sporttal tölti.

Elmondása szerint elsősorban utaztatni szokta a lányokat, de olyan is volt, hogy fix havi összeget fizetett valakinek heti egy-két együttlétért.

Azt mondta, elege volt abból, hogy minden nő többet akart tőle, mint amennyit ő tudott volna nekik adni az idejéből, illetve érzelmileg, mivel így minden kapcsolata azzal telt, hogy a lány duzzogott, követelőzött, majd végül nem bírta, hogy alig látják egymást és összepakolt. A férfi szerint – mivel anyagilag rendes barátnőit is támogatta – így előre le van tisztázva minden, nincs hiszti és neki ez így sokkal jobb.

Engem mind a négy sugardaddy-jelölt története mélységesen elszomorított – hiszen egyértelmű volt, hogy mindannyian magányosak, és ugyan nem kizárólag miattuk, de pár hét után inkább töröltem magam az oldalról.

Kép forrása: VitalikRadko/depositphotos.com