Íme a 9 legjobb házi hajpakolás a különböző hajtípusokra

Íme a 9 legjobb házi hajpakolás a különböző hajtípusokra

Címlap / Stílus / Haj / Íme a 9 legjobb házi hajpakolás a különböző hajtípusokra

A fénytelen és töredezett hajjal szinte csodát tehet egy tápláló hajpakolás. Próbáld ki te is hajszépítő receptjeinket, amelyek természetesek és pénztárcádat is kímélik!

Zsíros haj ellen

A zsíros hajra az egyik legjobb megoldás az ecetes öblítés. Mosd meg a hajad, majd öblítsd le az alábbi keverékkel: egy liter langyos vízbe, tegyél fél dl ecetet, majd mosd át vele hajadat. Ezután sima vízzel öblítsd ki alaposan.

A csalán is jó szolgálatot tehet a zsíros haj ellen, meggátolhatja a zsírosodást, valamint erősíti és fényessé teszi a hajat.

Készíts csalánteát és majd mikor kihűlt, öblítsd le vele hajadat.

Töredezett hajvégek ellen

Ha azt szeretnéd, hogy hajad tapintása lágy és selymes legyen, akkor próbáld ki a tojásos-mézes pakolást, mely a töredezett hajvégek ellen megoldást jelenthet.

Verd fel a tojást, majd keverd össze egy kanál mézzel. Hajmosás előtt masszírozd bele a hajvégekbe, és hagyd hatni 10 percig. Ha elkészültél vele, akkor alaposan mosd meg hajadat. Az eredmény szinte azonnal látható lesz.

Korpás haj ellen

A korpás haj sokak életét megkeseríti, pedig akár természetes módszerekkel is orvosolhatjuk.

Áztassunk be egy marék mentalevelet forró vízbe, majd hagyd állni legalább 3 óráig. Miután kellőképp kiázott és kihűlt, szűrd le és hajmosást követően öblítsd le vele hajadat.

Ezt a módszert alkalmazzuk hetente egyszer, de akár minden hajmosásnál is, hiszen a menta nyugtatja a fejbőrt, frissít, megszünteti a viszketést és megszabadít a korpáktól.

Hajhullás ellen

A ricinusolaj hajnövekedést serkentő tulajdonsága révén hajhullásra és töredezés ellen is kiváló, és ami a legjobb, hogy gyógyszertárban pár száz forintért beszerezhetjük.

Melegítsd fel a ricinusolajat, de ne legyen túl forró, majd kend be vele a hajadat, úgy hogy minden egyes hajszálra jusson belőle. Ezután tekerd be folpackkal a tincseidet, melyre tegyél rá egy törölközőt is, és hagyd hatni másfél óráig. Ha letelt az idő, mosd meg jó alaposan a hajadat.

Hajerősítés

Hajadat néhány egyszerű tipp segítségével könnyedén erősebbé és ellenállóbbá teheted. Tegyél samponodba pár csepp levendula illóolajat, melynek hatására hajtöveid megerősödnek, sőt még a hajhullás is csökken.

A torma citrommal keverve igazán remek hajerősítő: Hámozz meg, majd reszelj le egy kisebb szál tormát, majd keverd össze egy nagyobb citrom levével, majd dörzsöld bele a hajadba és hagyd hatni 20 percig, ezután mosd le alaposan samponnal és öblítsd ki.

Ha sűrűn vágatjuk a hajunkat, akkor észrevehetően erősödnek hajszálaink, hiszen a vágás által jobban levegőhöz jutnak a hajhagymák.

Szőkítés

A hajat a szőkítés roncsolhatja, ezért érdemes természetes anyagokkal világosítani hajkoronánkat, például kamillával vagy citromlével. 

Készíts egy jó erős főzetet a kamillateából, majd mikor kissé kihűlt, öblítsük le vele megmosott hajunkat. Ha rendszeresen használjuk a kamillát öblítésre, akkor hajszínünk egy-két árnyalattal világosabb lesz.

Facsarj ki egy citromot, a levét öntsd bele 1 liter vízbe, majd a keverékkel öblítsd le megmosott hajadat.

Vörös hajra

Eperpakolással szép fényt adhatsz hajadnak, vörös hajad csillogó és élettel teli lesz, ezért bátran alkalmazd az alábbi pakolást!

Pépesíts össze néhány darab epret és keverd össze annyi almalével vagy áfonyalével, hogy állaga kenhető legyen. A keveréket oszlasd el a hajadon, majd hagyd hatni 20 percig, ha letelt az idő jó alaposan most meg samponnal.

Barna hajra

Ha szeretnéd, hogy barna fürtjeid fényesek legyen, készítsd el az alábbi hajpakolást, mely ragyogóvá varázsolja hajkoronád.

Válassz külön két tojást, a fehérjéket keverd össze egy csésze jó erős feketekávéval, majd a keveréket vidd fel a hajadra és hagyd hatni bő 20 percig. Végül mosd meg jó alaposan samponnal, majd öblítsd ki hajadat.

Fekete hajra

Ha sötét tincsekkel rendelkezel, és szeretnéd, ha hajad még szebb és csillogóbb lenne, akkor érdemes kipróbálnod az alábbi természetes tippet.

A rozmaring a fekete hajat fényessé varázsolja, emellett a hajnövekedést is elősegíti, így érdemes kipróbálni.

Cseppents néhány cseppet az illóolajából, keverd össze a samponoddal és mosd meg vele a hajad, majd öblítsd le alaposan.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!