A taco az egyik legsokoldalúbban elkészíthető finomság, amiből érdemes mindig tartani otthon, hiszen elég csak kivenni a hűtőből, kicsit megpirítani, és már mehet is bele gyakorlatilag bármi, amit otthon találsz a mennyei vacsoráért, ebédért, vagy akár reggeliért is! Adunk néhány ötletet, amitől azonnal csorogni kezd majd a nyálad!
VIDEO Így mosd ki helyesen a sminkes ecseteidet - egy héten legalább egyszer!
1/5 Avokádós-lazacos taco
Ezeket a taco lapokat a füstölt és pirított lazac mellett a friss zöldfűszerekkel összetört avokádó és a friss zöldségek teszik olyan üdítően finommá. Közvetlenül tálalás előtt érdemes egy fél lime levét is rácsavarni, hogy még intenzívebbek legyenek az ízek!
A darált húsból, paradicsompüréből készült ragu a csilipaprikának köszönhetően lesz pikáns, a már megtöltött taco tetejére halmozott zöldségeket pedig érdemes előbb apróra vágni, egy kevés olívaolajba és citromlébe forgatni és pár percig állni hagyni. Tálalás előtt egy kis reszelt sajt is jól áll ennek a tacónak!
Ehhez a klasszikus ízvilágot idéző tacóhoz 1 nagy avokádó, 1/4 csésze koriander, 2 kis uborka, 1 gerezd fokhagyma, 3 zöldhagyma, 1/2 Jalapeno, 1 zöld citrom leve, 1 teáskanál limelé, 1 pácolt hagyma, negyed csésze görög joghurt valamint egy jó adag reszelt Halloumi sajt szükséges. A hozzávalókat szükség szerint tisztítsd meg és aprítsd fel, keverd össze, majd mehetnek is tacóba!
Tojás, bacon, avokádó – már önmagában is remek reggelinek hangzik, de ha mindezt egy tacoban tálalod, az összhatás máris még izgalmasabb lesz! Nyugodtan tegyél mellé egy kevés apróra vágott lilahagymát is, és ne ijedj meg megspirccelni az egészet egy kevés lime lével, hidd el, hogy jól fog állni neki!
Egy ínycsiklandó vega opciót keresel? Panírozz be néhány karfiol virágot, és olaj helyett süsd meg sütőpapírral kibélelt tepsiben, 220 fokra előmelegített sütőben. A karfiolokat még melegen halmozd a tacora, a tetejére pedig kanalazz tzatziki szószt.