Ha egy gyors ebédet vagy vacsorát szeretnél összedobni, ahhoz tökéletes választás a nyáron minden piacon és hipermarketben beszerezhető cukkini, amely egy igazi jolly joker, hiszen rengeteg étel készíthető belőle. A cukkini nem igényel különösen sok főzési vagy sütési időt, és az előkészítésével sem szükséges igazán sokat bíbelődnöd. Most mutatunk neked néhányat a mi kedvenc cukkinis receptjeink közül.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/6 Cukkinifasírt fokhagymás mártással
A cukkinifasírthoz szükséged lesz 1 kg megpucolt cukkinire, amelyet nagy lyukú reszelőn kell lereszelned és besózva állni hagynod. Ha már levet eresztett, akkor öntsd le róla, és üss rá két egész tojást, adj hozzá borsot és pirospaprikát, petrezselymet, egy fej apróra vágott, dinsztelt vöröshagymát, egy evőkanál mustárt és egy csésze lenmag és napraforgómag keveréket. Dolgozd össze kézzel az alapanyagokat, és formázz belőlük tallérokat, amelyeknek mindét felét süsd aranybarnára serpenyőben vagy a sütőben. Ízlés szerint akár reszelt sajtot is adhatsz az alapanyagokhoz, mielőtt még összedolgoznád őket.
A cukkinifasírthoz készíts hűsítő nyári mártogatóst úgy, hogy 3 gerezd reszelt fokhagymát összekeversz egy nagy pohár natúr joghurttal, egy kis sóval és borssal, egy fél citrom levével, korianderrel és egy kis bazsalikommal. Amíg a fasírtok kisülnek, a hűtőben össze is fog érni a mártogatós.