Szomorú az ünnep, ha nincs kivel megosztani – 5 tipp karácsonyi magány ellen

Szomorú az ünnep, ha nincs kivel megosztani – 5 tipp karácsonyi magány ellen

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Szomorú az ünnep, ha nincs kivel megosztani – 5 tipp karácsonyi magány ellen

A legtöbben szeretteik, családjuk körében töltik a karácsonyt, sőt sokszor még bosszankodnak is azon, hogy ilyenkor összejön az egész család és milyen kínos és kötelező programokkal jár az ünnep. Pedig egyszerűen csak hálásnak kellene lenniük, hiszen sokan magányosan töltik ezt az időszakot, ami még akkor is embert próbáló, ha azt hiszed, hogy már hozzászoktál az egyedülléthez. Ha te is ebben a cipőben jársz, hoztunk neked néhány tippet, hogy mivel töltsd meg a napjaidat és hidd el: lesz ez még így se!

Holiday?

Ha rosszul érint a gondolat, hogy egyedül töltsd a négy fal között az ünnepeket, ha nincsen családod, esetleg pont most estél túl egy szakításon, vagy gyászolsz és úgy érzed, hogy érzelmileg túl megterhelő lenne most otthon lenned ezekben a napokban, akkor egyszerűen vegyél egy repülőjegyet és indulás!

Számtalan hely van még a világban, ahol nem jártál, menj el a télből a nyárba és szerezz magadnak egy felejthetetlen nyaralást egy olyan helyen, ahol egész más a karácsony. Ha ismered a Holiday című filmet, te is tudod, hogy a csodák néha ott történnek meg, ahol a legkevésbé számítasz rájuk…

A munka kitörli a rossz gondolatokat

Sok munkahelyen van ügyelet az ünnepek alatt is, amit általában minden évben más vállal el, sokszor azonban olyan is sorra kerül, akinek pici gyereke, unokája van és lenne kivel töltenie a karácsonyt. Ha te úgy is csak otthon szomorkodnál, vállald be más helyett a munkát, így legalább biztosan nem a plafont fogod bámulni bánatodban, ráadásul garantáltan örömet szerzel vele egy családnak. Eljön az idő, amikor neked is lesz kivel töltened az ünnepeket.

IGEN, megyek!

Ha magányosnak érzed magad és mások is tudják rólad, hogy az vagy, előfordulhat, hogy kapsz valahonnan meghívást karácsonyi partira, családi ünnepségre, olyan helyre, ahol korábban soha nem jártál. Talán az lesz az első reakciód, hogy visszautasítod a meghívást, hiszen nem akarsz alkalmatlankodni, pedig egészen biztosan nem hívnának, ha nem látnának szívesen.

Vegyél egy nagy levegőt és egyszerűen mondj igent a kedves meghívásra, hiszen fordított helyzetben valószínűleg te is hasonlóan cselekednél és meghívnád azt a barátodat, akiről tudod, hogy magányos. 

Ha másokon segítesz az rajtad is segít

Ha már úgy alakult az idei éved, hogy teljesen egyedül vagy az ünnepek alatt, akkor fordítsd az energiádat és a benned felgyülemlett szereteted mások felé. Mindig, de ilyenkor különösen sok lehetőséged van önkéntesként segíteni másokon, jelentkezhetsz ételt osztani, mehetsz kórházba olyan embereket látogatni, akik szintén egyedül vannak, de hajléktalanszállón is besegíthetsz, sőt, még az állatmenhelyeken is jól jön ilyenkor plusz két szorgos kéz.

Mindegy, hogy emberek, vagy állatok között érzed jól magad, a lényeg, hogy nem leszel egyedül és még segítesz is másokon, így pedig biztosan feledhetetlen lesz a karácsony.

Vannak társaid, nem is kevesen!

Hidd el, nem csak te vagy magányos. Rajtad kívül számtalan lakásban, a lehúzott redőnyök mögött, az álcaként viselt mosolyok mögött, mások is egyedül töltik az ünnepet és nagyon vágynak társaságra. Ha sejted valakiről, hogy hozzád hasonló cipőben jár, ha tudod, hogy a szomszéd nénit senki sem látogatja meg ebben az időszakban, ha ismersz egy jó barátot, aki kivételesen nem tud hazautazni, vagy nincs hova hazamennie, akkor légy bátor és kezdeményezz!

Lehet, hogy egy csodás hagyomány, szuper és életre szóló barátságok veszik kezdetüket egy apró gesztusból. De ha semmi más nem történik, csak annyi, hogy lesz valaki, akivel együtt vacsorázhattok és koccinthattok szenteste, már azért is megéri megtenni az első lépést.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást