Színlátás teszt: figyeld meg a képet, és számold meg, hány színt látsz

Színlátás teszt: figyeld meg a képet, és számold meg, hány színt látsz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Színlátás teszt: figyeld meg a képet, és számold meg, hány színt látsz

Ha kevesebb, mint 20 színt észlelsz

Neked dikromatikus színlátásod van. Ez azt jelenti, hogy a három főszín (kék, zöld és piros) közül az egyik érzékelésére nem vagy képes, ami nem egyenlő a színvaksággal, hiszen utóbbi esetén csak a szürke árnyalatait tudja észlelni az adott személy, feketétől a fehérig. Aggodalomra természetesen nincs semmi okod, hiszen így is rengeteg színt érzékelsz, és ennek nincs egészségügyi mellékhatása sem.

A szakértő, Diana Derval szerint egyébként a kutyák látnak hasonló skálában. Valószínűleg ebből kifolyólag te is szívesebben hordasz feketét, szürkét, egyéb kevésbé élénk színt, mert ezekben sokkal komfortosabban tudod érezni magad, és pontosabban látod, mi az, ami jól áll neked.

Egyébként az emberiség 25%-a ugyancsak dikromatikus színlátással rendelkezik, így nem vagy egyedül ezzel.

Ha 20-33 különböző színt láttál

Ha 20, vagy nagyon maximum 33 eltérő színárnyalatot láttál a fenti képen, abból arra lehet következtetni, hogy a nagy átlagba tartozol. Trikromatikus látásod van (jelenleg ezt az elvet fogadják el legtöbben erre az esetre), azaz háromféle csap található meg a szemedben, ami a hosszú, közepes és rövid hullámhosszúságú tartományba eső fényekre érzékeny. Ez azt jelenti, hogy képes vagy érzékelni a lilát, a sötét kéket, zöldet és pirosat is, ami nagyon szuper arány, hiszen az emberiség 50 százaléka szintén hasonló színlátással rendelkezik.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást